5 tips - så anordnar du den perfekta picknicken

5 tips - så anordnar du den perfekta picknicken

Under sommarens soligaste dagar finns det få saker som är lika trevliga som en riktigt bra picknick. Med en picknick blir möjligheterna oändliga; du väljer själv platsen, sällskapet, maten och drycken. Vare sig du vill gå på picknick dejt, ordna ett födelsedagsfirande utomhus eller fira midsommar så har vi tipsen som hjälper dig att anordna just din drömpicknick. Med dessa tips i åtanke skapar du en oförglömlig picknick med nära och kära fylld av fantastisk mat, skratt, och en riktigt god stämning som varar ända till skymningen.

Tips 1: Välj dag och plats noga

Slut ögonen och tänk dig en grön sommaräng, en skön bris från havet, ljudet av vågorna som slår mot bryggan… Det finns gott om perfekta picknickplatser i ditt närområde, så tänk noga ut vart du vill spendera din picknick! Kanske vill du ta med dig en flaska bubbel och lite god plockmat till en brygga, eller så vill du göra familjen lite extra glad med en mysig picknick på en äng i närheten? Vem vet, i jakten på picknickplatser kanske du hittar nästa smultronställe. När du väl tänkt ut din picknickplats bör du fundera lite på vilken dag och tid du ska ge dig ut. En kvällspicknick kan vara en mycket romantisk upplevelse, men det är alltid bra att komma förberedd med myggspray och lite varmare kläder. Tänk över vilket väder du vill ha på din picknick och hitta en passande dag. 

Tips 2: Packa smart med en picknickryggsäck!

Det andra tipset gäller packningen. Den klassiska bilden av en picknick innefattar inte sällan en picknickkorg. En picknickkorg må vara mycket tjusig, men den kan ofta bli väldigt tung att kånka på, särskilt om man ska packa med mycket mat. Vill man istället bära sin mat på ett bekvämt sätt är en picknickryggsäck ett riktigt bra alternativ. Hos Dorre hittar du flera fantastiska ryggsäckar. Vi har bland annat picknickryggsäcken “Peri” för två och picknickryggsäcken “Pari” för fyra personer. I båda ryggsäckarna får du glas, bestick och tallrikar samt ett stort innerfack i aluminium där maten hålls kyld på varma dagar. Båda ryggsäckarna finns att köpa i blå eller grå färg och blir mycket stilrena accessoarer.

Tips 3: Ta med en stor picknickfilt

Innan du ger dig iväg bör du ta med dig en ordentlig picknickfilt. En bra picknickfilt ska inte bara vara mysig att sitta på, den ska även kunna rymma flera personer. En riktigt ordentlig picknickfilt ska även skydda dig mot gräsfläckar och väta. Hos oss hittar du en klassisk picknickfilt med extra allt, nämligen picknickfilten från Innoutdoor. Den är mycket klassiskt snygg i blått och vitrutigt mönster samtidigt som den effektivt skyddar dig från det våta gräset.  

Tips 4: Bjud på fantastisk picknickmat

När det kommer till picknickmat behöver du inte gå överstyr. Bra picknickmat är faktiskt ofta ganska simpel! Tips på god picknickmat är simpla men fräscha sallader, wraps, snittar, frukt och varför inte lite bullar eller en termos med kaffe? En pastasallad är ett klassiskt alternativ som går att laga på flera sätt och som uppskattas av hela familjen. Möjligheterna är många. Ska du ge dig iväg på en midsommarpicknick kan även klassisk svensk högtidsmat som kallrökt lax, sill, potatissallad och köttbullar vara riktigt trevligt att ha med sig. Ett tips för den ost och vinintresserade är ostbrickan "Oline” med ostknivar som enkelt kan tas med i ryggsäcken. Lite goda ostar och ett gott vin skapar alltid en mysig stämning och kan vara ett bra alternativ på matsäck till en kvällspicknick.

Tips 5: Kyl drycken på picknicken

Vare sig du vill ha med dig en flaska vin eller en flaska saft är det alltid en bra idé att kyla drycken ordentligt. Hos Dorre hittar du ett flertal praktiska kylväskor. Ett särskilt tips är att köpa en flaskväska som är speciellt framtagen för att kyla dryck. Våra flaskkylare från Flynn och Innoutdoor är två utmärkta flaskväskor som är lätta att bära tack vare sina bekväma axelremmar. Gör sedan familj och vänner glada när du bjuder dem på underbart kyld dryck i sommarens hetta.

Vi på Dorre önskar dig en underbar sommar fylld med skratt, salta havsbad och såklart många underbara picknickar med nära och kära. Hos oss hittar du flera produkter till picknicken, drinkvällen, grillkvällen eller frukosten i solen. Vill du hitta mer inspiration inför sommaren? Besök vår inspirationssida för att ta del av mer tips. Har du ytterligare frågor om någon av våra produkter är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här