Tips på julklappar till matälskaren? Spana in Dorres julklappstips!

Våra bästa julklappstips 2023! Perfekt present till matälskare

Är det någon mer än oss som tycker det kan vara klurigt att komma på bra julklappar varje år? Nu är snart december här och julen 2023 närmar sig med stormsteg. Att hitta den perfekta presenten kan vara en riktig utmaning, och att komma fram till roliga julklappar till allt ifrån mamma, pappa, pojkvän, flickvän, mormor, morfar, syster och bror kan kännas en aning överväldigande. Men oroa dig inte. Något som nästan alla behöver är köksprylar, och om personen dessutom är en matälskare kommer våra tips på julklappar här bli en succé! Vi har nämligen skapat en ultimat topplista på julklappar till den som älskar att stå i köket, eller till en som kanske behöver lite hjälp på traven för att vistas i köket lite oftare.

1. Köttfärshackare finfördelar köttfärs till perfektion

Köttfärshackaren är köksredskapet som inte många vet att de behöver, förens man faktiskt har en. För vem är inte less på att hacka och hacka och hacka med stekspaden för att få en sån där perfekt finfördelad köttfärs som inte klumpar sig? Med en köttfärshackare slipper man detta och kan snabbt och enkelt fördela köttet till perfektion. En köttfärshackare gör verkligen matlagningen till en fröjd och är ett perfekt taco tillbehör när du vill få riktigt god tacofärs, eller redskap när du ska steka köttfärs till allt från chili con carne till bolognese och vill finfördela köttet till perfektion.  

 

2. Hackmaskin som smidigt kan skära grönsaker & lök

Något annat som man gärna undviker är såklart att hacka lök, och vad är då inte en smartare idé än att ge bort en lök- och grönsakshackare i julklapp i år? Med en lökhackare med snöre förvandlas hackning till en enkel uppgift, och det sparas både tid och energi (och tårar) i köket när löken och grönsakerna går snabbt att förbereda. Det är dessutom ett extra bra val till den som gillar att campa eller står mycket i utomhusköket eftersom det varken behövs el eller flera olika köksredskap till att hacka grönsakerna och finhacka löken.

3. Knivslip i julklapp till matälskare som vill ha vassa knivar i köket

Inget är viktigare för en som älskar matlagning än att ha skarpa knivar i köket. Slöa köksknivar som mosar tomaten, inte kan hacka löken, eller slinter när man ska skära i äpplet är hemmakockarnas värsta mardröm. Med en knivslip ser du till att din matälskare aldrig mer behöver skära råvaror med dåliga knivar och istället kan skapa delikata skivor av både kött och grönsaker med precision. En vass kniv gör helt enkelt matlagningen både enklare och roligare!

Du kan även tipsa din matälskare om att kolla in vår guide för att ta hand om och slipa knivar på bästa sätt här!

4. Kaffekvarn till kaffeälskaren & tips till julklappsspelet

Behöver du hitta en julklapp till någon som du vet älskar kaffe? Då är en manuell kaffekvarn en utmärkt present! Att mala kaffebönor med en kaffemalare är både enkelt och förhöjer kaffeupplevelsen. En kaffekvarn är den perfekta julklappen till kaffeälskaren, eller kanske ett bra tips till julklappsleken om ni ska köra ett julklappsspel i år. För vem vill inte ha lite lyx i vardagen och vakna till doften och smaken av nymalet kaffe varje morgon?

Här hittar du också en steg för steg guide för hur du maler ditt eget kaffe till perfektion!

5. Potatisskalare i presentkorg till någon som flyttat 

Ett köksredskap som alla behöver i sitt kök är en skalare, så om du vet någon som inte äger en så är det verkligen dags att han eller hon får det i present. Dorres skarpa skalare Prim fungerar utmärkt till både rotfrukter, potatis och grönsaker, och tack vare det mjuka handtaget i silikon ligger den stadigt i handen. Detta kan även vara en perfekt produkt i ett gåvoset till någon som tycker om matlagning, eller som kanske precis flyttat och behöver komplettera med basprodukter till köket.

Kolla även in våra 4 bästa tips på inflyttningspresenter här!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här