Njut av svalkande lemonad under årets varma sommardagar

Lemonad recept - här är sommarens bästa recept på lemonad!

Sommar, värme, semester och kall dryck i solen - ja, snart är vi verkligen i mål! Ledighet och lata dagar är snart här och vad passar inte bättre än att bjuda dina gäster på en riktigt läskande lemonad en varm sommardag? Inte mycket tycker vi. Därför vill vi nu tipsa om sommarens bästa drinkrecept för en enkel och svalkande dryck som du snabbt kan göra hemma i köket. Förberedelserna tar inte mer än 30 min och sedan är det bara att hälla upp lemonaden i fina glas och servera. Perfekt till både stora fester och mindre middagar.

Scrolla ner för att ta del av vårt bästa lemonadrecept och kom ihåg: När livet ger dig citroner, gör lemonad!

Ingredienser du behöver till ca 5 dl citronlemonad:

2,5 dl vatten⁠
2,5 dl socker⁠
5 citroner⁠
Krossad is⁠
Mynta⁠

Steg för steg - så gör du sommarens godaste lemonad:

Steg 1. Koka ihop vatten och socker i en kastrull tills sockret löst upp sig.⁠
Steg 2. Tvätta citronerna noga. Skala det yttersta lagret av citronerna och lägg ner i sockerlagen. Låt stå ca. 30min.⁠
Steg 3. Sila bort skalen och tillsätt pressad saft från citronerna.⁠
Steg 4. Späd lemonaden med kallt vatten till önskad smak. Servera med mycket is och garnera med citronskivor och mynta.

Hoppas du har fått lite tips på vad du kan bjuda dina gäster på för dryck i sommar och att du får en fantastisk ledighet med mycket lemonad i solen. Glad sommar önskar vi på Dorre!

@mydorrehome Det är inte mycket som slår en hemgjord, läskande lemonad i solsken 🌞 Såhär gör du din egen! 🍋⁠ ⁠ Ingredienser (ca 5dl)⁠ 2,5 dl vatten⁠ 2,5 dl socker⁠ 5 citroner⁠ Krossad is⁠ Mynta⁠ ⁠ Gör såhär:⁠ Koka ihop vatten och socker i en kastrull tills sockret löst upp sig.⁠ ⁠ Tvätta citronerna noga. Skala det yttersta lagret av citronerna och lägg ner i sockerlagen. Låt stå ca. 30min.⁠ ⁠ Sila bort skalen och tillsätt pressad saft från citronerna.⁠ ⁠ Späd lemonaden med kallt vatten till önskad smak. Servera med mycket is och garnera med citronskivor och mynta 🍋🌱⁠ #mydorrehome #drink #lemonad #lemonade #drinkrecept ♬ Summer Lemona - Balang_3go

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här