Köksredskap är en perfekt present till studenten eller någon som ska flytta hemifrån

Våra 4 bästa tips på inflyttningspresenter till någon som ska flytta hemifrån

Känner du någon som ska ta steget och flytta hemifrån och behöver hitta en bra inflyttningspresent? Då har du kommit helt rätt! Att flytta hemifrån är en stor milstolpe i livet och en spännande tid fylld med förväntningar och nya möjligheter. Om du därför har någon i din närhet som snart ska ge sig ut på det stora äventyret är det en fantastisk idé att överraska med en väl genomtänkt inflyttningspresent. Det är redan en hel del att tänka på vid flytt, så att ha nära och kära som hjälper en på vägen och bidrar med praktiska gåvor är guld värt. Men vad behöver man när man flyttar hemifrån egentligen? Oavsett om du behöver inflyttningspresent till en som ska flytta till hus eller lägenhet har du våra 4 bästa tips på perfekta flytta hemifrån presenter här!

1. Köksredskap set till den som flyttar hemifrån 

Förutom att flytta hemifrån är en spännande och rolig tid i livet så innebär det ofta en stor kostnad för den som flyttar. Därför uppskattas det att få presenter som kompletterar ens hem och som är bra att ha i vardagen. Köksprylar är alltid ett säkert kort eftersom det alltid kommer till användning. Allt ifrån bestickset, köksknivar, grytor och gratängformar, till pressobryggare, kastrull, skärbräda och snygga kryddkvarn är utmärkta gåvor. Ett annat tips är att sätta ihop ett eget köksredskap-set med mindre redskap som rivjärn, vitlökspress, potatisskalare, citruspress, måttsats med mera eftersom dessa saker ofta kan glömmas bort bland allt annat som ska införskaffas till flytten.

Köp produkterna online: Ciana citruspress, Prim Potatis- & Rotfruktsskalare.

2. Personlig flytta hemifrån-present till kille & tjej

Om du vill ge bort köksredskap till den som flyttar hemifrån, men behöver tips på hur du kan få din present mer personlig har vi några bra knep som fungerar till både kille och tjej. Har du exempelvis en vän som älskar att dricka vin med en smarrig ost- och charkbricka är ett ost- och serveringsset en perfekt inflyttningspresent, eller vet du att den som flyttar älskar pizza så kommer ett pizzaset garanterat bli väldigt uppskattat. Om det inte är ost eller pizza som gäller, utan kanske hamburgare, grillat, skaldjur, eller utomhusmatlagning så kan du utgå från detta i stället. Och varför inte även inkludera några smarriga recept som personen kan testa i sitt nya hem? Annars är ett drinkset med barredskap och drinkrecept en ypperlig flytta hemifrån present till den som uppskattar goda drinkar, eller tillbehör till vin, bubbel eller whisky om det är något du vet att han eller hon gillar. Att välja något som speglar personens intressen och personlighet, men samtidigt är praktiskt och användbart, kommer göra gåvan minnesvärd och extra meningsfull.

Ett pizzaset är en uppskattad present till en pizzaälskare som ska flytta hemifrån

3. Flytta hemifrån kit med allt man behöver till hemmet 

När man flyttar hemifrån för första gången kan det vara överväldigande att tänka på allt som behövs. En flytta-checklista med nödvändiga saker som städutrustning, sängkläder, toalettartiklar och andra vardagliga föremål kan vara till stor hjälp för att säkerställa att inget viktigt missas. Med en genomtänkt gåva som hjälper till att fylla dessa behov kommer du garanterat att göra flytten lite enklare. Ännu ett tips på en bra inflyttningspresent är därför att samla ihop olika små gåvor och skapa ett flytta hemifrån kit. Detta kan inkludera allt från te, kaffemuggar, ljus och växter, till rengöringsmedel, toalettpapper och små köksredskap. Ett kit som ger dem en bra start i det nya hemmet kommer vara oerhört uppskattat.

Tallrickar, glas och bestick är en perfekt present till någon som ska flytta hemifrån

4. En klassisk inflyttningspresent går aldrig ur tiden

Vissa presenter går aldrig ur tiden och har blivit klassiker av en anledning. Snygga glasunderlägg, servettringar till dukning, vackra fat och serveringsskålar, ett elegant glas- eller vinställ, stilfulla dekorationsfat, eleganta ljusstakar eller en tidlös vas är exempel på gåvor som alltid är välkomna i ett nytt hem. Klassiska presenter visar omtanke och kärlek, samt att de kan bli minnesvärda föremål som stannar hos mottagaren under lång tid framöver. Var bara försiktig med att inte köpa för unika dekorationer och inredningsdetaljer om du inte har stenkoll på vad personen gillar, eller hur hemmet kommer inredas.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här