16 tips på studentpresent 2024

16 tips på studentpresent 2024

Känner du någon som tar studenten och funderar på vad du ska köpa i present? På Dorre har vi ett brett sortiment av presenter för alla tillfällen. Här ger vi dig våra bästa tips på prisvärda studentpresenter 2024!

Bästa studentpresenter under 500 kr

Knivset, bunke, barset och kaffemuggar är alla bra studentpresenter som kostar under 500 kr och som garanterat kommer uppskattas av den som ska flytta hemifrån. Oavsett vilken av dessa du väljer är det en perfekt studentpresent från föräldrar, släktingar eller vänner.

Bästa studentpresenter under 300 kr

En elegant vas är alltid en uppskattad present, perfekt för det framtida hemmet som en vacker inredningsdetalj. Stilrena dricksglas, eleganta salladsbestick och en elektrisk vinöppnare är också bra och smarta studentpresenter som garanterat går hem hos den som tar examen.

Bästa studentpresenter under 200 kr

En hamburgerpress, en praktisk korkskruvsöppnare, eleganta servettringar och en grönsaks- och lökhackare är perfekt för den som vill bjuda på en trevlig middag. Oavsett om det gäller studentpresent till kille eller tjej kommer dessa studentpresenter att bli uppskattade.

Bästa studentpresenter under 100 kr

Är du inte så nära personen som tar studenten och letar efter bra men billiga studentpresenter? Då har du hittat rätt! En potatis & rotfruktsskalare, glasunderlägg, pizzaskärare och flaskförslutare är tips på studentpresenter under 100 kr.

Annorlunda studentpresenter

En annorlunda och rolig studentpresent eller något som personen inte förväntar sig att få brukar alltid vara uppskattad. Det kan vara allt från en praktisk mandolin eller shotbricka till någon aktivitet eller utmaning ni ska göra tillsammans. Oavsett vad du ger är annorlunda alltid kul och ni kommer förmodligen skratta och få ett fint minne direkt.

Personlig studentpresent

En personlig present är alltid uppskattad av den som får den och visar att den som ger presenten ansträngt sig och tänkt på just dig som person. En personlig studentpresent gör också att presenten får ett sentimentalt värde och förknippas med dig. 

Ett bra tips på en studentpresent som känns personlig kan vara ett fotoalbum eller fotobok med era bästa minnen tillsammans. Tänk på vad personen som ska få presenten tycker om. Är matlagning ett intresse? Då kan ett förkläde eller ett knivställ vara en bra present. Ett sista tips på personlig studentpresent är att ge en upplevelse ni två kan göra tillsammans. Ett gemensamt minne är alltid fint och blir uppskattat av både dig och den som får presenten.

Vanliga frågor & svar om studentpresenter

Vad kan man önska sig i studentpresent?

När du tar studenten är det perfekt att önska sig saker som du behöver eller gärna vill ha men som du inte själv vill lägga pengar på. Smycken, kläder eller en upplevelse är vanliga saker att önska sig i studentpresent men varierar självklart från person till person. 

Beroende på vad du ska göra efter studenten kan du önska dig olika saker. Ska du ut och resa kanske fickpengar eller en reseguide kan vara bra att önska sig. För dig som ska plugga och kanske flytta till en annan stad kan inredningsdetaljer eller andra saker du behöver när du flyttar hemifrån passa bra.
Saker till en framtida lägenhet som köksartiklar eller andra bra att ha saker är vanligt att önska sig på studenten. På så sätt slipper du köpa allt själv när det är dags att flytta.

Vad ger man i studentpresent?

Det kan vara svårt att veta vad man ska ge i present till någon som tar studenten. Det allra enklaste sättet att hitta en bra present är genom att själv fråga studenten eller föräldrarna vad personen önskar sig. Många gånger finns det en önskelista du kan ta del av och på så sätt garantera att du ger en present som personen vill ha. 

Om du inte vet något specifikt personen önskar sig är ett presentkort alltid ett säkert kort. På så sätt kan personen själv köpa något den vill ha och du slipper oroa dig om personen blev nöjd eller inte. En annan bra studentpresent som aldrig slår fel är en upplevelse, antingen själv eller att göra tillsammans med dig. Det kan vara allt från en massage eller restaurangbesök till en rolig aktivitet att göra tillsammans. 

Ett sista tips på studentpresent är att ge bort något personen kan behöva till sitt framtida boende. Finare vinglas, porslin eller en salladsskål brukar alltid vara uppskattat och är perfekta saker att ta med sig när personen flyttar hemifrån.

Hur mycket ger man i studentpresent?

Beroende på hur väl du känner personen som tar studenten brukar det variera hur mycket pengar du lägger på presenten. Föräldrarna ger ofta en lite dyrare present, vanligtvis runt 1000 kr och uppåt medan släktingar ofta ger en present för cirka 300-500 kr. Om du är granne eller vän till studenten är det rimligt att lägga cirka 200-300 kr på studentpresent.

Vill du ha mer inspiration och fler tips på vad du kan köpa i present till någon som tar studenten i år? Här hittar du fler tips på studentpresenter till kille & tjej eller se hela kategorin för studentpresenter här!