Dorre ger dig bästa tipsen och skötselråd för tulpaner

Tulpaner i vas - här är de 5 bästa skötselråden

Oavsett om vi går mot kallare tider och de flesta blommorna vissnat så är tulpansäsongen officiellt här! För vem säger att vi inte kan njuta av färska blommor inomhus även på vintern? Inte vi i alla fall! Men hur får man då tulpaner att hålla länge inomhus på vintern? Det ska vi berätta nu. Scrolla ner för att få de bästa skötselråden för tulpaner redan idag.

5 tips för att lyckas hålla dina tulpaner vid liv

Genom att följa några enkla riktlinjer kan du förlänga livslängden på dina tulpaner och andra snittblommor avsevärt. Följ tipsen nedan så ska du se att din blombukett håller mycket längre än vad du är van vid.

Dorre ger dig tips och skötselråd för tulpaner. Hos Dorre hittar du en vacker tulpanvas för dina blommor

Tips 1. Så mycket vatten ska tulpaner ha i vasen

Tulpaner, som så många andra blommor, gillar färskt och kallt vatten. Fyll vasen med vatten från kranen och se till att vattnet täcker stjälkarna ordentligt.

Tips 2. Så ofta ska du byta vatten till tulpaner

För bästa resultat, byt vattnet var tredje dag och skär av stjälkarna ungefär en centimeter i en sned vinkel. Detta hjälper tulpanerna att absorbera mer vatten och hålla dem friska längre.

Tips 3. Tänk på temperaturen! Tulpaner gillar svala platser

Undvik att placera tulpanerna nära värmekällor eller direkt solljus. Tulpaner gillar kallare temperaturer och kommer att trivas bättre i en svalare del av ditt hem.

Tips 4. Förvara tulpaner i kylskåp

För extra hållbarhet kan du ställa in tulpanerna i kylen under natten eller ställa ut dem i uterummet om du har ett sådant. Tulpaner klarar sig dock inte i minusgrader så tänk på att inte ställa ut tulpanerna i extrem kyla.

Tips 5. Håll tulpanvasen ren för längsta hållbarhet

Rengör din glasvas regelbundet för att förhindra bakterietillväxt. Använd ett milt diskmedel och skölj noggrant. En ren vas hjälper till att hålla blommorna fräscha längre.

Tulpanvas - finaste vasen för dina tulpaner

Nu när du vet hur du håller dina tulpaner vid liv under en längre tid vill vi även passa på att tipsa om en tulpanvas som tar din blombukett till nästa nivå. Vår tulpanvas Tulip har nämligen en unik form som gör att din bukett ser tätare ut, vilket i sin tur skapar den perfekta tulpanbuketten.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här