Dags för svensexa eller möhippa? Ta dela av Dorres bästa tips på aktiviteter

Tips och idéer! Så anordnar du en rolig möhippa eller svensexa

Har du en nära vän, släkting eller familjemedlem som ska gifta sig? Då är det hög tid att börja planera inför möhippan eller svensexan! Här delar vi med oss av våra bästa tips på lekar, utmaningar och aktiviteter för en lyckad och minnesvärd möhippa och svensexa.

När har man möhippa & svensexa?

När du planerar att anordna en möhippa eller svensexa till någon som ska gifta sig bör du först och främst tänka på när den ska äga rum. Enligt tradition var det tidigare vanligt att ha sin möhippa och svensexa dagen innan bröllopet, men numera brukar de anordnas något tidigare. 

Planera in ett datum, gärna en månad innan bröllopet och inte närmre än två veckor före. Då har brudparet fortfarande tid på sig att planera det sista inför den stora dagen och riskerar inte att dyka upp trötta eller bakfulla på sitt eget bröllop. Glöm heller inte att kolla med den andra partnern så att datumet passar!

Planera möhippan efter brudens personlighet - lugn möhippa eller fartfylld?

Möhippa tips

När du ska planera in aktiviteter för bruden under möhippan är det viktigt att tänka på att det är hon som ska vara i fokus. Anpassa därför dagen efter hur och vem bruden är som person och fundera på vilka aktiviteter bruden skulle uppskatta men som ni andra samtidigt kan vara delaktiga i och skratta åt.

Roliga möhippa aktiviteter

På en möhippa är det allra viktigaste att ni har kul! Är tjejen som ska gifta sig fartfylld och äventyrslysten? Då är paintball eller gokart en perfekt aktivitet som kan göras av hela gänget och som garanterat leder till skratt. Föredrar bruden lugnare aktiviteter är en dag på spa en perfekt aktivitet där ni får tillfälle att slappna av och varva ner och kanske skratta åt roliga samtal. Om den blivande bruden har ett intresse för mat och dryck är det en rolig aktivitet att anordna en egen vinprovning. Där kan ni alla testa olika sorters viner med härliga tillbehör. Hos oss hittar du alla vintillbehör för en lyckad vinkväll eller vinprovning.

Här kan du läsa mer om hur du lyckas med en rolig vinprovning hemma!

Tips på aktivitet till möhippa! Ordna en mysig vinprovning till möhippan

3 tips på lekar till möhippa

En lyckad möhippa håller ofta på från morgon till kväll. Se därför till att ha några extra lekar inplanerade under dagen eller kvällen för att hålla igång stämningen. Scrolla ner så tipsar vi om tre stämningshöjande lekar till möhippan!

Tips 1. Frågesport eller quiz

Utmana den blivande bruden med en frågesport eller ett quiz. Här kan ni välja fritt på frågor och tema. Om bruden är musikintresserad är ett musikquiz roligt att styra ihop, eller vad sägs om att utmana bruden med frågor om minnen från resor eller från er vänskap? Ju personligare desto roligare!

Tips 2. Ballongleken

Ballongleken är en rolig lek perfekt för möhippan där ni får möjlighet att lära känna bruden lite extra. Alla skriver varsin fråga på en lapp, exempelvis vad är det bästa med din partner? eller vilken är den sjukaste händelsen i ditt liv? som sedan placeras i en ballong som ni blåser upp. Bruden får sedan smälla en ballong i taget och svara på frågan som står på lappen. Om alla andra vill kan även ni svara på frågan. Ett roligt sätt för att komma varandra närmare!

Tips 3. Prosecco pong

Denna lek är det lyxigare alternativet till beerpong eller för den som inte gillar öl. Leken spelas på samma sätt som klassisk beerpong men du fyller istället upp bubbelglas med prosecco eller annat bubbel. Självklart går det även att göra med alkoholfria alternativ!

Uppdrag möhippa

Utöver lekar och aktiviteter är det vanligt att en möhippa innefattar några uppdrag bruden ska utföra under dagen för att kliva ut ur sin comfortzone. Detta kan vara allt från att bruden ska skriva en låt och framföra för några främlingar eller bli filmad när hon dansar med tre främmande personer på en offentlig plats. 

Ett annat roligt uppdrag på möhippan är att bruden ska rita ett porträtt av sig själv och sin blivande man på ett vykort som sedan skickas till parets hemadress. Detta kommer ni garanterat skratta åt och inte minst bruden och brudgummen när de får vykortet på posten.

Ordna roliga uppdrag för brudgummen på svensexan

Svensexa - tips på roliga uppdrag

Om den blivande bruden är tvungen att gå utanför sin comfort zone på sin möhippa är det väl inte mer än rätt att brudgummen ska utsättas för detsamma på sin svensexa. Här är tre tips på roliga uppdrag till svensexan!

Uppdrag 1. Fråga om äktenskapsråd på stan

Låt brudgummen gå fram till främlingar på stan och be om äktenskapsråd inför det kommande äktenskapet. Vem vet? Kanske är det de som gör att brudparet lever lyckliga för all framtid. 

Uppdrag 2. Låtsas vara en gatumusikant och tjäna ihop pengar

Säg till brudgummen att han ska låtsas vara en gatumusikant och framföra musik. När han tjänat sin första krona har han lyckats med uppdraget. 

Uppdrag 3. Ta selfies på olika platser

Det tredje uppdraget på svensexan är att mannen som ska gifta sig ska ta selfies på olika ställen med olika objekt i bilden. Det kan exempelvis vara att ta en bild när han står i en fontän, när han sitter i en polisbil eller när han skriver en autograf. Låt fantasin flöda fritt så kan vi garantera att det kommer resultera i skratt.

Tips på aktivitet för svensexa! Ta med brudgummen på klättring

4 tips på svensexa aktiviteter

För att få brudgummens svensexa att bli så lyckad som möjligt bör du som anordnar den fundera över vad personen som ska gifta sig hade tyckt om att göra. Har personen i fråga en bucket list eller finns det något särskilt han pratat om att göra? Ett tips är att fråga hans fästmö och boka in något han vill göra som en rolig överraskning. Om du inte vet vad brudgummen drömmer om är det ingen fara! Här delar vi med oss av fyra tips på roliga aktiviteter till svensexan.

För att få brudgummens svensexa att bli så lyckad som möjligt bör du som anordnar den fundera över vad personen som ska gifta sig hade tyckt om att göra. Har personen i fråga en bucket list eller finns det något särskilt han pratat om att göra? Ett tips är att fråga hans fästmö och boka in något han vill göra som en rolig överraskning. Om du inte vet vad brudgummen drömmer om är det ingen fara! Här delar vi med oss av fyra tips på roliga aktiviteter till svensexan. 

Tips 1: Börja dagen med en lyxig brunch

Anordna en lyxig brunch med brudgummens alla favoriter. Det är det perfekta sättet att börja dagen för att ladda upp för kommande aktiviteter.  

Tips 2: Gå och klättra

Klättring är en rolig aktivitet för svensexan där alla kan vara delaktiga. Boka in en tid där ni får möjlighet att klättra så mycket ni vill. Fokus ska såklart ligga på brudgummen så låt honom börja klättra innan ni alla andra följer med. 

Tips 3: Anordna en whiskyprovning 

En whiskyprovning är en uppskattad aktivitet på svensexa. Dela ut i uppgift till alla deltagare att ta med sig några olika sorters whisky och anordna en whiskyprovning. Tillsammans kan ni utforska både utseende, doft och smak och kanske hitta en ny favorit. På Dorre har vi har både kompletta whisky set och eleganta whiskyglas för en lyckad whiskyprovning. 

Tips 4. Avsluta med en grillkväll

Ge svensexan det perfekta avslutet med en grillkväll där ni alla vänner tillsammans med brudgummen sitter ner, äter gott och har det trevligt. Under grillkvällen kan ni även passa på att hitta på några roliga upptåg för brudgummen för att avsluta kvällen i skratt. Kolla in alla våra grilltillbehör här för en lyckad grillkväll!

Avslutande tips för en lyckad möhippa eller svensexa

Nu har du allt som behövs för att skapa en lyckad möhippa eller svensexa! Men det allra viktigaste av allt, glöm inte att ha kul! Se till att alla som deltar njuter till fullo och föreviga gärna dagen med några bilder att titta tillbaka på.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här