3 enkla tips! Så får du bort stearin från glas

3 enkla tips! Så får du bort stearin från glas

Har du någonsin försökt rengöra en ljuslykta efter en romantisk middag eller myskväll hemma och märkt att det rent ut sagt är omöjligt? Vi har alla varit där och vet att det kan vara riktigt frustrerande när den smälta stearinen vägrar släppa. Men oroa dig inte! Att ta bort stearin från din ljuslykta behöver inte vara en krånglig uppgift. Följ bara våra tre enkla steg nedan för att göra rent din ljuslykta från stearin på nolltid!

Hur får man bort stearin från glas?

Ljuslykta med ljus av stearin

Steg 1: Lägg ljuslyktan i frysen

Om du har en ljuslykta eller liknande med stearinrester som vägrar ge med sig är steg ett att lägga lyktan i frysen i cirka 30 minuter. Det är nämligen mycket enklare att ta bort stearin som är fryst, speciellt om det är tjocka lager stearin som fastnat.

Steg 2: Skrapa försiktigt bort stearinet

Efter att du har tagit ut ljuslyktan från frysen är det dags att skrapa bort stearinet. Använd en plastsked eller något liknande och skrapa hellre försiktigt under en lång tid tills alla rester är borta än att du gör det för snabbt så att något går sönder.

Steg 3: Rengör de sista stearinresterna

Om det fortfarande finns stearinrester kvar på din ljuslykta, finns det ett sista knep som du kan testa. Nämligen att fylla en diskbalja med varmt vatten och tillsätta några droppar diskmedel. Lägg ljuslyktan i baljan och låt den stå en stund. Diskmedelsvattnet kommer att mjuka upp de sista stearinresterna och göra det lättare att få bort. Efter ett tag kan du använda en tvättsvamp eller borste för att skrubba bort de kvarvarande resterna.

Om du följer dessa tre steg bör du få bort all stearin från din ljuslykta och få den att se ny ut igen. Skulle du vilja testa en ljuslykta utan ljus och stearin som klibbar har vi även ett alternativ för dig. Spana in vår bästsäljande produkt Sundby Bioetanollykta. Den ger ett varmt sken under mörka dagar och nätter som verkligen sätter stämningen!