Batteridrivna led-ljus som räddar mysstämningen i vinter!

Batteridrivna led-ljus som räddar mysstämningen i vinter!

Mörkret är på ingång och dagarna känns kortare och kortare. Sverige är ett otroligt vackert land och vi ska vara tacksamma för årstiderna vi har, men under höst- och vinterhalvåret är det inte konstigt att det krävs lite mer för att hålla energin och humöret uppe. Just därför har vi några tips på tillfällen när tända ljus kommer hjälpa dig höja mysfaktorn till max under denna årstid!

För vad tar inte mysstämningen till nästa nivå mer än just tända ljus nu när dunklet smyger sig på? När dagarna känns kortare gäller det att förgylla kvällarna med fint sken och harmoni. En fantastisk uppfinning som blir mer och mer populär är de batteridrivna led-ljuslyktorna. Dessa minskar inte endast risk för brand så du kan lämna rummet utan oro,  de gör även så du slipper det ständiga bytet av stearinljus när de brunnit ut. De har dessutom samma vackra ljussken som vanliga värmeljus tack vare led ljusets fladdrande låga, men kräver alltså mindre uppsikt och underhåll.

Men när ska man då använda dessa led-ljus? Ja, egentligen närsomhelst, men vi har listat våra favoritstunder när batteriljus höjer mysfaktorn lite extra nedan!

Tips på bra serier vintern 2023

Serier som verkligen drar oss in i fantasins värld och får oss att längta tills man kommer hem från jobb, studier eller andra aktiviteter kan vara det bästa sättet att koppla bort och släppa alla måsten. Det är också ett optimalt tillfälle att släcka alla lampor och njuta av skenet från alla ljuslågor. Under höst och vinter kan det även kännas mer accepterat att mysa ner sig i soffan framför TV:n med sina favoritsnacks än under varma sommardagar - vilket gör serietittandet till den ultimata sysselsättningen på vintern!

Ingen har väl exempelvis missat Game of Thrones uppföljaren House of the Dragon som släpptes på HBO Max, eller att det kom en 5:e säsong av The Crown i November förra året på Netflix? Tveka inte heller att återuppta gamla klassiker som The Office, Modern Family, Gossip Girl eller varför inte några avsnitt av Sex in the City?

Spakväll med hemmagjord ansiktsmask

Self-care har blivit en trend som nog ingen har missat och det kan vara den bästa trenden på länge om ni frågar oss! För vad är inte bättre än att ta hand om sig själv, både på insidan och utsidan? En vinteraktivitet där led-ljuslyktor kan bli din bästa vän är hemma-spakvällar som förgyller både kropp och själ. Köp in en ansiktsmask eller gör din egen, slå på en härlig spellista, och låt led-ljus flammorna vagga dig till ro.

Några ingredienser som du kan blanda ihop om du vill göra en egen ansiktsmask är exempelvis: Avokado, honung och kakao, gurkmeja och honung, banan och honung eller havregryn, honung och olivolja.

Middagsbjudningar med mysiga detaljer

En middagsbjudning på vintern vore väl ingenting utan stämningsfulla ljuslågor? Behåll mysstämningen i vinter och dekorera både middagsbord, entré och andra ytor med led-ljuslyktor och minimera starkt ljus från lampor (perfekt nu när elpriserna gått upp!). Du behöver inte heller oroa dig för att placera batteridrivna ljus i hemmets alla rum där du inte har uppsikt eftersom de är helt brandsäkra.

Ja, vare sig du vill använda batteriljus inomhus eller utomhus så fungerar det utmärkt! Ett tips är att placera en grupp led-blockljus på ett fat för maximal mysstämning, men det är också väldigt trevligt att ställa ner ett led-ljus i en lykta ute på balkongen, eller vid entrén när middagsgästerna anländer. Tänk dock på att lyktorna inte är gjorda för utomhusbruk så för livslängdens skull är det bra om de plockas in efter användning.

Låt oss nu romantisera denna vinter till max. Sätt på en bra film, häll upp en kopp te eller plocka fram dina favoritsnacks. Fixa en spakväll eller bjud in till middag med nära och kära och låt skenet från dina batteridrivna ljuslyktor höja mysfaktorn till max!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här