Mala eget kaffe - ett gott hantverk

Mala eget kaffe - ett gott hantverk

Det är söndagsmorgon och du serveras en rykande kopp färskt kaffe. Vad är bättre för att sätta tonen för veckans sista (eller första) dag? Nu är det dags att skippa det beska kaffet som stått i skafferiet i ett halvår och unna dig själv lite lyx. Det finns inte mycket som slår ett riktigt gott kaffe, och när du har testat att mala ditt eget kaffe kommer du aldrig lägga pengar på paketkaffe igen. Den unika smak och struktur av egenmalt kaffe kommer garanterat vinna över familjen. Servera på bästa sätt i våra Kaia Kaffemuggar. Tekniken att mala eget kaffe kan lätt bemästras - snart kommer vartenda fikabord vara en garanterad succé.

Mal ditt eget kaffe - så här gör du

Men hur gör man egentligen då för att lyckas med sitt eget kaffe? Att undvika att sätta händerna i lite extra arbete kan tyckas vara klurigt. Men vi har svaret på hur du kan mala och brygga ditt alldeles egna och lyxiga kaffe med enkelhet - och när de kalla vinterdagarna kikar fram runt hörnet kommer garanterat hela familjen dyka upp för att få smaka en kopp.

För att mala eget kaffe till din kaffebryggare behöver du införskaffa dig en kaffekvarn. Med vår Caturra Kaffekvarn av snygg design i keramik får du njuta av färskmalet kaffe varje morgon.

Steg-för-steg så här gör du eget kaffe:

  1. Börja med att välja vilken malningsgrad du vill ha. Caturra Kaffekvarn har ett justerbart läge, vilket passar perfekt för dig som vill välja en viss malningsgrad på kaffet.
  2. Häll i hela kaffebönorna i kvarnen.
  3. Starta kvarnen för att börja mala bönorna.
  4. Brygg din alldeles egna kopp kaffe av det nymalda kaffepulvret. Prema Pressobryggare i rostfritt stål är en ideal bryggare för en nymalen kopp kaffe tidigt på morgonen och är alltid är en fin inredningsdetalj i köket.
Köp produkten online här:  Prema Pressobryggare.

Servera kaffe med stil i snygga kaffemuggar

Vad är inte mysigare än att sitta i höstmörkret med ett par tända ljus och en kopp av det man tycker bäst om? Det är ett hantverk att brygga eget kaffe, och när det är bryggt kan man lätt imponera på sina fikagäster genom att servera i kaffeglas av olika typer. Serveringen är lika viktig som smaken själv, och för att göra gästernas ögon en tjänst och få den lyxiga känslan på fikabordet är det perfekt att servera i våra kaffemuggar. Simplicitet på fikabordet är lätt att uppnå med Kaia Kaffemuggar och Skiffer glasunderlägg. Vill man även underlätta för sig själv och slippa mala nytt varje dag, kan man förvara sitt kaffepulver i Burcu Burk, en stilren inredningsdetalj som platsar på köksbänken.

Köp produkterna online här: Burcu Burk VitSkiffer GlasunderläggKaia Kaffemugg 2-pack.

Kaffetips! Så lyxar du till ditt kaffe:

Vill du lyxa till koppen har vi några tips till dig. Testa att lägga till grädde, farinsocker och en skvätt Whisky - vips så har du gjort lite Irish coffee. Den söta smaken är ofta en favorit bland värmande avecer, och fungerar utmärkt till Iona Irish coffee set efter en middag under hösten.

Unna nu dig själv en mysig höst med lite värme om de kalla morgnarna, bjud hem en vän på fika, eller lyxa till kvällen med något litet extra! Vi på Dorre önskar dig en varm och härlig höst!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här