Njut av en god alkoholfri drink till festen! Dorre ger dig bästa tipsen och recept på mocktails

Recept på alkoholfri drink - 3 mocktails du inte får missa!

Är du trött på att dricka “alkoholfritt vin” som inte är mycket att hänga i julgranen, bubbel som inte smakar bubbel eller att beställa “bara en läsk tack” till maten? Då är vi minst två som sitter i samma båt! 

Men misströsta inte - nu har vi samlat recepten till årets bästa alkoholfria drinkar i en och samma artikel. Scrolla ner för att ta del av våra bästa tips och recept på sommarens mocktails som räddar alla tillfällen.

God alkoholfri drink till festen - så gör du

Ett alkoholfritt alternativ kan vara riktigt gott och trevligt  och kommer med en del fördelar. Oavsett om du är gravid, ska köra bil eller vill avstå alkohol av andra anledningar finns det alternativ för dig. Det bästa av allt? Drinkarna är både goda och du slipper baksmällan som kan komma med “vanliga” alkoholdrinkar - win win helt enkelt. Det enklaste sättet att göra en drink alkoholfri är såklart att ta bort spriten men om du vill dricka något roligare än cola utan rom eller redbull utan vodka så finns det en hel värld att upptäcka.

Tips för alkoholfria drinkalternativ till festen

Tips 1. Byt ut spriten mot ett alkoholfritt alternativ 

Visste du att det faktiskt finns sprit på systembolaget som innehåller 0,0% alkohol? Perfekt om du vill göra din favoritdrink utan alkohol. 

Tips 2. Satsa på garnityren 

Alkoholfria drinkar kan se lite tråkiga ut ibland, speciellt när det enda alternativet som finns hemma är läsk. Satsa då på garnityren och torka apelsiner, ha limen redo eller varför inte toppat med ätbart glitter?

Tips 3. Köp din dryck på en stormarknad

Oftast när vi ska köpa något gott till maten vänder vi oss till systembolaget och visst har de ett bra utbud av alkoholfria alternativ. Men ett hett tips är att vända dig till din lokala matvarubutik och lyfta blicken mot deras alkoholfria utbud. Där kan du hitta allt från färdiga drinkblandningar till roliga ingredienser att använda till din mocktail. 

Tips 4. Matcha drycken med maten

Rött vin till kött och vitt vin till fisk - men vad dricker man om man inte vill dricka vin? Att kombinera rätt typ av dryck till rätt typ av mat kan vara en “game changer” för smakupplevelsen. Läs på om hur du kombinerar smaker eller fråga i butiken efter tips på vad du ska välja!

Här är recept på sommarens mocktails du kommer älska

Recept på en god alkoholfri Moscow Mule mocktail

Alkoholfri drink 1. Moscow mule

Ingredienser: 

Lime
Färsk mynta 
Alkoholfri ginger beer
Is 

Så här gör du: 

Häll upp ginger beer i ett glas (varför inte använda våra drinkmuggar som håller kylan) och toppa med limejuice efter tycke och garnera med färsk mynta, lime och is. En underbar drink när sommarvärmen väl slår till!

Njut av en god alkoholfri fläderdrink, se recept på Hugo mocktail

Alkoholfri drink 2. Hugo - fläderdrink

Ingredienser: 

Ca 0,5 dl fläderblomssaft
Ca 2 dl alkoholfritt bubbel
Lime
Färsk mynta
Isbitar
Soda (valfritt)
Färska bär eller fläderblommor för dekoration (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon)

Så här gör du: 

Häll upp fläderblomssaft och limesaft efter tycke i ett glas. Toppa med bubbel, färsk mynta, bär och lite sodavatten - klart!

Recept på Virgin Mojito - en svalkande alkoholfri drink till sommaren

Alkoholfri drink 3. Virgin mojito 

Ingredienser: 

Ca 3–5 tsk socker
Ca 8 cl club soda
Färsk lime
Färsk mynta
Is

Så här gör du: 

Ta fram ett glas med höga kanter - så kallat high ball glas. Lägg i färska myntablad och socker och muddla tillsammans med limejuice efter tycke. Fyll sedan glaset med is och toppa med club soda och garnera med lime och färska myntablad.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här