Så lyckas du med en perfekt smashed burger - varje gång!

Så lyckas du med en perfekt smashed burger - varje gång!

Sommaren är här och grillsäsongen är äntligen igång! Oavsett om du ska steka burgaren på en ny gasolgrill, en traditionell kolgrill eller helt enkelt bara på spisen - så har vi tips och trix som gör dig till årets hamburgermästare, säsong efter säsong. Ta del av våra bästa tips och råd här nedan och bjud familjen på en smashed burger i sommar som de sent kommer glömma.

Så grillar du goda hamburgare snabbt och enkelt

En enkel hamburgare kan verkligen varieras i en mängd olika utföranden. Det finns dock några knep som du alltid kan återanvända för att få till den där saftiga burgaren med krispig yta och ost som bara smälter i munnen - varje gång!

Välj rätt redskap till din hamburgare

Du ska alltid börja med att se till så du har rätt utrustning och att du vet hur du ska använda dem. Det kanske låter simpelt, men det är faktiskt inte alltid så lätt att veta hur man använder ett stekbord eller stekpanna på rätt sätt. För att få till den krispiga stekytan på köttet och den gyllenbruna rostade ytan på brödet gäller det att du har en varm stekpanna eller stekbord. Att lägga i burgaren för tidigt är ett vanligt misstag, våga vänta tills det blir riktigt varmt i pannan!

Stekspade som gör det enkelt att flippa burgare. Steffie stekbord för smashed burger i kolstål.

Därför ska du välja högrevsfärs till din smashed burger

Något annat som är viktigt att tänka på är att de allra flesta kockar och matälskare alltid väljer att ha högrevsfärs i köttblandningen. Det bidrar till att hamburgaren blir så där extra saftig i konsistensen.

Vad ska jag ha för tillbehör till min hamburgare?

Känner du att det lätt kan bli rörigt med för många smakintryck? För några år sedan var det vanligt att man öste på så mycket som möjligt på sin hamburgare, ju mer desto bättre! Detta är dock något vi successivt har vuxit ifrån. Nu är det rena smaker och färre topping som gäller vilket ger ett mer rent smakintryck. Prova att bara äta din smashed burger med tomat, sallad, ost och en dressing. Det är så mycket godare än vad man tror!

Använd ett smashjärn till din hamburgare

Vill du slippa att bli kladdig eller får du inte till den smala burgaren med bara händerna? Inga problem, vi har redskapet som hjälper dig! För att få till den där perfekta ytan och storleken på din hamburgare finns det nämligen knep att ta till. Investera i ett smashjärn eller hamburgerpress som hjälper dig att få runda och tunna burgare som både behåller den saftiga konsistensen och får till den krispiga ytan.

Wallberg Hamburgerpress för runda hamburgare. Smera smashjärn för perfekta hamburgare varje gång.

Stekbord i kolstål eller gjutjärn

Äntligen! När du är klar med alla förberedelser, tillbehör och ingredienser så är det dags att börja steka. Ovan nämnde vi att det är viktigt att ditt stekbord eller stekpanna är ordentligt varm innan du börjar grilla din burgare, men det finns ett tips till som är minst lika viktigt! Nämligen att använda rätt material på dina köksredskap.

Steffie stekbord för smashed burger i kolstål.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här