Dags för studenten? Vi tipsar om de bästa studentpresenterna!

Studenten 2024 - tips på studentpresenter till kille & tjej

Inom en snar framtid kommer vi återigen få möjligheten att sjunga om de glada studentdagarna igen, och kanske har du en bekant eller släkting som tar examen i år? I ett myller av studentmottagningar kan det kännas överväldigande att hitta en lämplig present till den lyckliga studenten. Som tur är har vi sammanställt våra bästa tips på tänkvärda, användbara och stilrena gåvor som passar både tjejer och killar!

6 Tips på studentpresenter till killar

En riktigt bra studentpresent är lika tänkvärd som den är användbar. Dorre har sammanställt några fina gåvor som mottagaren kommer att ha nytta av i flera år framöver. Hos oss hittar du flera användbara köksredskap som är mycket uppskattade av unga människor som en dag ska flytta hemifrån. Oavsett om den tänkta mottagaren är matlagningsintresserad eller inte kommer ett nytt knivset, barset eller smashjärn vara av stor nytta i framtiden. Dorre tillhandahåller allt från stilrena knivslipar till eleganta kaffepressar - perfekt för en nykläckt student som ska ta sig ut i livet!

1. Knivset

Det är ingen hemlighet att högkvalitativa knivar underlättar matlagningsprocessen avsevärt. Därför kan det vara en god idé att ge den blivande studenten ett stilrent knivset innehållande knivar i olika storlekar och modeller. Perfekt för studenten som kanske drömmer om att flytta hemifrån inom en snar framtid! Hos oss på Dorre hittar du knivar i en rad olika modeller och designer som blir perfekta examensgåvor.

2. Knivställ

När du vill förvara knivarna på ett säkert och snyggt sätt i köket är det en bra idé att investera i ett knivställ. Dorre tillhandahåller stilrena och magnetiska knivställ som tryggt förvarar knivarna samtidigt som dina knivar får utrymme att visas upp i köket. En perfekt gåva till studentens framtida kök!

3. Knivslip

För att matlagningen ska bli både enklare och roligare är det viktigt att använda vassa knivar. Därför kan det vara bra att använda en knivslip för att undvika att kniven blir slö och dålig. En knivslip är en utmärkt present att ge den matlagningsintresserade studenten som är mån om sin köksutrustning.

4. Kaffepress

Ytterligare en användbar gåva till studenten är en stilren kaffepress som fixar gott kaffe. En riktigt oumbärlig vardagsdetalj som förgyller vilket hem som helst! Hos Dorre hittar du flera stilrena kaffe- och pressobryggare som blir perfekta presenter till den kaffeintresserade eller morgontrötte studenten.

5. Smashjärn

Letar du efter en unik studentpresent till den som redan har allt? Då kan ett smashjärn vara en bra idé! En perfekt gåva för studenter som är matlagningsintresserade eller som redan har många kökstillbehör hemma. Med ett smashjärn formas färsen till riktigt snygga burgare med bra smak och textur.

6. Barset

Sist men inte minst, en present som uppskattas i en ung persons hem är ett användbart barset med en shaker och övriga tillbehör. Hos Dorre hittar du stilrena och slitstarka barset som blir perfekta examensgåvor.

Köp produkterna online här: Hugo Knivställ, Saga Knivslip, Ki Pressobryggare, Akira Knivset.

6 Tips på studentpresent till tjejer

Om du är på jakt efter en fin studentpresent till en tjej så kan det vara svårt att veta vad man ska välja. Hos Dorre har vi ett brett urval av eleganta och praktiska gåvor som garanterat kommer att få mottagaren att le. Oavsett om du letar efter en ny vas eller en vacker salladsskål, har vi flera tips på gåvor som passar perfekt till årets studenter:

1. Kenya Muggar

För studenten som vill servera kaffe eller andra heta drycker med stil och elegans är kaffemuggarna Kenya den perfekta gåvan! Kaffemuggen har en dubbelväggad konstruktion som ser till att drycken håller sig kall eller varm under en längre tidsperiod.

2. Tulip vas

En vacker vas är alltid en bra gåvoidé - inte minst på studentdagen när studenten översvallas av blombuketter! Med vår stilrena vas “Tulip” visas blommorna upp på ett vackert och naturligt sätt. Perfekt för studentens framtida hem! Vasen finns i flera olika färger.

3. Servettringar

Vid middagsbjudningar kan det vara trevligt att använda sig av servettringar som stilrent håller servetterna på plats. Servettringar är en praktisk present som kan användas många gånger samtidigt som de är lätta att förvara och rengöra. De kan dessutom passa som en del i en större gåvauppsättning, tillsammans med exempelvis en duk eller servetter. En mycket användbar gåva som påminner mottagaren om den lyckliga studentdagen!

4. Glasunderlägg

För att undvika fläckar och skador på bordet är det viktigt att använda glasunderlägg. Hos Dorre hittar du flera fina glasunderlägg som blir utmärkta gåvor till studenter. Perfekt att ge bort som en del av ett presentkit eller som en fristående gåva.

5. Salladskål 

Förtjusa den nyblivna studenten med en vacker salladsskål som blir perfekt vid middagsbjudningar! Med salladsskålsetet “Glitter” blir det enkelt att servera sallader och pastarätter på ett stilrent sätt. En utmärkt gåva som garanterat kommer till användning.

6. Frukostbrickan

Finns det något härligare än frukost på sängen? Hos Dorre hittar du flera snygga frukostbrickor som ser till att morgonstunden verkligen har guld i mun! En utmärkt gåva som är lika unik som den är användbar. Fungerar både som bricka och sängbord!

Köp produkterna online här: Servina Servettringar, Glitter salladsskålset, Classic Bestickset 30 Delar, Sade Pizzaset.

Tips på användbara presenter till någon som flyttar hemifrån

Behöver du tips på praktiska gåvor till någon som flyttar hemifrån ? Oroa dig inte, förutom tipsen ovan har Dorre ett brett sortiment av stilrena produkter inom kök, bar och inredning. Ytterligare tips på användbara presenter är bestickset, praktiska kastruller och grytor, samt fina ljusstakar. Fina skärbrädor, dekorationsfat och olika serveringsset är andra gåvor som alltid är lika uppskattade.

Psst! Du har väl inte missat Dorre på sociala medier?

Om du är sugen på att inspireras ytterligare borde du kolla in Dorre på sociala medier. Upptäck oss på TikTok, Instagram och Facebook där vi regelbundet lägger ut tips på inspirerande recept och produkter.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här