Hos Dorre kan du köpa den perfekta presenten till pappa på farsdag

5 tips på en personlig farsdagspresent till farsdag 2023

När är farsdag egentligen? Ja, det är inte lätt att hålla koll på alla dessa högtider, men farsdag infaller faktiskt alltid på andra söndagen i november. Så nu när farsdag närmar sig med stormsteg är det hög tid att hitta det perfekta sättet att hylla vår älskade pappa och visa uppskattning för allt han gör. Vi tycker den perfekta överraskningen är en personlig, minnesvärd och inspirerande farsdagspresent som din pappa verkligen kan njuta av. Men vad kan man köpa till sin pappa som han kommer minnas i många år framöver? Vi har svaret! Att ge honom en present som speglar hans intressen och passioner kommer garanterat göra hans dag väldigt speciell. Låt oss utforska 5 fantastiska farsdagspresenter som ger en komplett upplevelse och kommer glädja pappan i ditt liv.

Ge bort en vinprovning i farsdagspresent

Köp produkten online: Oline Ostbricka

1. Ge bort en vinprovning hemma som present till farsdag

Om du har en pappa som gillar vin är en vinprovning en spännande upplevelse som ger honom möjlighet att utforska olika viner och lära sig mer om deras unika egenskaper. Du kan välja att boka en vinprovning på en lokal vingård, restaurang, eller varför inte anordna en egen provning hemma? Att styra ihop en vinprovning hemma ger er möjlighet att njuta av vinerna i en avslappnad och bekväm miljö.

Kolla in våra bästa tips för hur du får till en perfekt egen vinprovning här med allt från förberedelser, tillbehör, teman, tilltugg och mycket mer!

2. En perfekt present till en pappa som älskar vin 

Om vinprovning känns lite övermäktigt men du ändå har en pappa som uppskattar gott vin, eller om du vill göra vinprovningen ännu mer speciell, kan du ge din pappa ett kreativt vin-kit. Inkludera hans favoritvin, några tilltugg eller vinglas samt någon eller några av dessa exempel:

  • Vinluftare/hällpip: En vinluftare hjälper till att maximera smaken och doften av drycken genom att lufta vinet och låta det andas.
  • Vindekanter: Genom att dekantera vinet förbättras dryckens aromer och smak eftersom det tar bort oönskade partiklar. Dessutom ger det en elegant touch till serveringen.
  • Vinförslutare: Vinförslutare hjälper till att bevara vinets fräschör och smak när flaskan inte är tom.
  • Vinställ: Ett vinställ är både praktiskt och snyggt. Det ger en organiserad och stilren förvaring av vinflaskor.
  • Vinöppnare: En kvalitativ vinöppnare är oumbärlig för att kunna öppna vinflaskan och avnjuta vinet utan problem.
  • Vinkylare: För att hålla vinet vid rätt temperatur kan en vinkylare vara till stor hjälp.

Farsdagspresent till en pappa som gillar bubbel, champagne eller whisky

3. Gåvor till pappan som uppskattar bubbel, champagne eller whisky

Men om pappa inte är intresserad av vin då? Oroa dig inte! Om du istället har en pappa som exempelvis uppskattar bubbel är en champagneprovning eller bubbelprovning ett perfekt alternativ. Anpassa då ett kit utefter det för att lyckas med en praktisk och elegant gåva. Inkludera produkter som en champagneförslutare som hjälper till att behålla bubblorna och färskheten i champagnen, champagnekylare för att hålla drycken vid rätt temperatur, eller en flasköppnare som är speciellt designad för att öppna champagneflaskor. Har du istället en pappa som älskar whisky är en whiskyprovning eller ett whisky set ett ypperligt alternativ. Inkludera olika sorters whisky samt tillbehör som whiskyglas med en vacker karaff i ditt gåvoset.

4. Farsdagspresent till en pappa som älskar att grilla

Om din pappa är en mästare vid grillen kan du överraska honom med ett grillset och ett snyggt förkläde som verkligen får honom att känna sig som en riktig grillmästare. Grillsetet kan innehålla allt från grilltång, grillborste, och spatel, till marinadpensel, grillgafflar och stektermometer. Detta kommer att göra hans grillupplevelse ännu mer komplett och njutbar, samtidigt som det visar att du uppmärksammat en uppskattad hobby vilket gör farsdagspresenten speciell. Du kan dessutom inkludera en kokbok med grilltips och goda grillrecept att testa på nästa grillkväll.

Present till farsdag för pappan som gillar Irishcoffe och skulle gilla en fickplunta i present

Köp produkterna online: Gota Glasunderlägg, Iona Irish coffee set

5. Fickplunta & Irish coffee set är unika & roliga farsdagspresenter

Passar ingen av alternativen ovan in på din pappa kommer här några tips på unika och roliga gåvor till farsdag. Uppskattar din pappa att ta en värmande och välsmakande dryck då och då är ett Irish coffee kit ett perfekt alternativ. Det kan exempelvis innehålla ett set med glas, metallsugrör, kaffe, socker, grädde och instruktioner så ni kan experimentera med att blanda egna Irish coffee drinkar hemma. Eller varför inte ge bort ett drink-kit med allt från ingredienser och recept, till en snygg shaker och andra barredskap så din pappa kan blanda ihop sin favoritdrink på farsdag? Spana in Dorres inspirationssida och låt dig inspireras till riktigt smarriga drinkar eller läs vår ultimata guide för hur du blandar perfekta drinkar med en shaker! En annan present som är lite mer oväntad och annorlunda är en snygg och personlig fickplunta, så din pappa kan ta med sig sin favoritdryck på vandringar, campingresor eller andra äventyr.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här