Enkel efterrätt, klassisk jordgubbstårta i glas!

2 enkla efterrätter med jordgubbar till sommarens festligheter

Sommaren är verkligen en magisk tid då naturens underverk blomstrar och skapar en symfoni av färger och smaker. Och mitt i denna fest för sinnena finns det en sommardessert som slår allt annat - jordgubbar! Dessa små röda juveler är inte bara en fröjd för ögonen utan även en njutning för smaklökarna. Det är något alldeles speciellt med kombinationen av söta och syrliga aromer som sprider lyckorus i hela kroppen. Och det bästa av allt är såklart att det finns oändliga möjligheter att skapa oemotståndliga och enkla desserter med denna somriga frukt. Kolla in våra absoluta favoritrecept som både är snabba och smarriga och låt dig inspireras till sommarens alla festligheter nedan!

Fräsch & snabb dessert - Knäckig bärpaj med jordgubbar

Vad skriker inte mer sommarefterrätt än en knäckig, fräsch och fruktig paj? En krispig jordgubbspaj med smulig smuldeg är som en gåva från sommarhimlen. Med vårt recept får du en perfekt kombination av jordgubbar, saftiga bär och en läcker krispig pajskorpa som garanterad kommer kittla smaklökarna och få dig att längta efter mer. Under den här soliga årstiden är det få saker som kan matcha en smakfull dessert som denna! Servera gärna med glass för att få en mer svalkande efterrätt i sommarvärmen.

Det här behöver du:

Jordgubbar, hallon & blåbär
200 g smör
4 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 nypa salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rensa & skölj jordgubbarna i en durkslag
  3. Blanda jordgubbar med hallon & socker i en bunke
  4. Smält smör i en kastrull & låt svalna
  5. Blanda i havregryn, mjöl, socker, sirap & salt med smöret
  6. Smöra en pajform, fördela bären i botten på formen & strö på blåbär
  7. Täck bären med smuldegen
  8. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter tills pajen fått en knäckig yta
  9. Servera gärna bärpajen i en vacker dessertskål med en smarrig vaniljsås eller glass

Enkel efterrätt i glas - Festlig tappning på klassisk jordgubbstårta

Finns det någon mer somrig efterrätt än en härlig jordgubbstårta? Tror inte det! Även fast vi älskar den klassiska gräddiga varianten med lager av bär, sylt och fluffig sockerkaksbotten kan vi inte låta bli att tipsa om en lite modernare tappning på detta traditionella recept. Testa istället att göra din tårta till en sommardessert i glas och vips så blir det lite festligare! Denna snabba efterrätt med grädde och bär passar utmärkt till kommande student, kalas, picknick, sommarfest eller en vanlig hederlig sommarfika.

Det här behöver du:

Jordgubbar
Tårtbotten
Grädde
Vaniljsås
Sylt
Toppa med lime zest, jordgubbar, riven choklad

Gör såhär:

  1. Ta fram de glas som du vill servera din dessert i
  2. Vispa grädden & skiva jordgubbarna
  3. Placera en bit tårtbotten i botten på glaset
  4. Ringla över vaniljsås & sylt
  5. Lägg i några skivor jordgubbar
  6. Placera en klick vispgrädde på jordgubbarna
  7. Upprepa tills du fyllt glaset
  8. Avsluta med en klick grädde & toppa med lime zest, en jordgubbe & riven choklad

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här