Under sommaren är det populärt att samla vänner och familj runt grillen för att grilla grönsaker, kött och annat gott. Har du tröttnat på den klassiska grillbuffén och vill testa något nytt? Då kan grillad pizza vara ett spännande och mycket gott alternativ. Här ger vi dig våra bästa tips på hur du grillar din pizza på bästa sätt!
Hemmagjord pizza på grillen
Att servera gästerna en hemmagjord pizza känns lyxigt, fräscht och proffsigt! Dessutom blir en hemmagjord pizza på grillen riktigt, riktigt god. Att grädda en pizza på en grill är lite annorlunda än att sätta in pizzan i ugnen. Tiden för gräddning kan variera mellan olika grillar, men det viktigaste är att försöka hålla en jämn temperatur på grillen. Resultatet blir en krispig och perfekt gräddad pizza.
Köp produkten online: BBQ Pizzaspade 66cm, BBQ Pizzaspade 91cm, BBQ pizzaspade med hopfällbart handtag, Pino Pizzaset, Sade Pizzaset, Pino Pizzaskärare, BBQ Bakstål/Pizzastål
Grädda din pizza med pizzastål
Genom att grädda din pizza på ett pizzastål får du en riktigt frasig pizzabotten, oavsett om det är en klassisk margherita, lyxig tryffelpizza eller en fräsch vit pizza du ska tillaga. Vårt bak- och pizzastål ger din pizza en stenugnsbakad känsla.

Grilla pizza på gasolgrill
Följ instruktionerna nedan för att grilla din pizza på en gasolgrill:
Förberedelser:
-
Placera pizzastålet på grillgallret.
-
Tänd alla brännare och låt gasolgrillen komma upp i hög värme (ca 300º). Stålet bör ligga på minst 10 minuter för att bli varm nog.
Tillagning:
-
Strö ut mjöl över ditt pizzastål och lägg sedan ner pizzan med hjälp av en pizzaspade eller pizzaplåt.
-
Stäng av brännarna precis under ditt pizzastål för att låta pizzan bakas på indirekt värme.
-
Stäng locket och grilla i ca 5-10 minuter (för tunnare pizzor: 5-7 minuter, för tjockare pizzor: ca 7-10 min).
Servering:
-
Kontrollera att pizzan är färdig. Pizzan är klar när kanterna och botten är gyllenebrun och krispig.
-
Ta ut pizzan med hjälp av en pizzaspade eller pizzaplåt.
-
Stäng av grillen och låt pizzastålet ligga kvar och svalna.

Grilla pizza på kolgrill
Om du inte har en gasolgrill går det minst lika bra att grädda pizzan på en kolgrill. Såhär gör du för att få till en pizza med en perfekt krispig botten:
Förberedelser:
-
Lägg rikligt med kol i en stor ring och tänd grillen.
-
Placera pizzastål i mitten av grillgallret.
-
Låt kolgrillen komma upp i hög värme (ca 300º). Låt stålet ligga på åtminstone 10 minuter för att hinna bli tillräckligt varmt.
Tillagning:
-
Strö ut mjöl över pizzastålet och lägg sedan ner pizzan i mitten av grillgallret med hjälp av en pizzaspade eller pizzaplåt för att låta bakas på indirekt värme.
-
Stäng locket och grilla i ca 5-10 minuter (för tunnare pizzor: 5-7 minuter, för tjockare pizzor: ca 7-10 min).
Servering:
-
Kontrollera att pizzan är färdig. Pizzan är klar när kanterna och botten är gyllenbrun och krispig.
-
Ta ut pizzan med hjälp av en pizzaspade eller pizzaplåt.
-
Lämna grill och pizzastål till att svalna.

Recept på pizzadeg
Hos oss hittar du flera tips och recept på pizza. På vår inspirationssida har vi samlat guider på allt ifrån hur du tillagar den bästa hemmagjorda pizzadegen på Napolitanskt vis till smarriga recept på hemmagjorda pizzor.
Läs vår guide på hur du tillagar den perfekta pizzadegen här!
Upptäck våra 3 goda recept på hemmagjorda pizzor