Här är muggen som håller drinken kyld i sommarvärmen

Här är muggen som håller drinken kyld i sommarvärmen

Under sommarens allra varmaste dagar finns det inget som slår en riktigt kall och fräsch sommardrink. Men innan du börjar mixa drinkar är det värt att fundera på vad du ska servera ditt sällskap. För att imponera på vänner och familj gäller det att din drink inte bara smakar gott - den ska se fin ut också! Så låt bli att damma av dina gamla drinkglas och använd våra “Oliver” kopparbägare som är speciellt framtagna för att hålla drycken kyld i sommarhettan. Förutom att servera drinken härligt kyld är kopparbägaren “Oliver” även otroligt stilren i sin hamrade och kopparpläterade design. Med sommarens kyligaste drink i ett par av våra klassiska kopparbägare blir din bjudning en garanterad succé.

Här är sommarens bästa drinkrecept 2022

Letar du efter sommarens godaste drink? Svaret är Moscow Mule. Den svalkande drinken med lime, vodka och ginger beer är en klassiker som varit Hollywood kändisarnas favoritdrink ända sedan 1940-talet. Den klassiska drinken serveras allra bäst i sin ursprungliga form - i ett par kopparbägare. Lägg receptet på minnet, det här är verkligen en drink som imponerar på vänner, dejter och familj.

Moscow Mule är drömmarnas drink för den törstige då den förbereds på nolltid. Det enda du behöver till din drink är vodka, lime, ginger beer och is. Med receptet nedan slänger du ihop fräscha, läskande och stilrena Moscow Mules som sätter leenden på allas läppar.

Recept för 1 person för ett glas som rymmer 4,5 dl

2 cl pressad limejuice
5 cl vodka
1,5 dl ginger beer/ ginger ale
Krossad is
mynta (valfritt)

Såhär gör du:

  1. Häll vodkan och limejuicen i din kopparbägare
  2. Fyll halva glaset med krossad is
  3. Tillsätt ginger beer och rör om med en drinksked
  4. Fyll upp resten av bägaren med is
  5. Toppa drinken med en limeklyfta och lite mynta

Vill du göra en alkoholfri variant på Moscow Mule går det utmärkt att byta vodkan till tonic.

När drinkarna är färdigblandade kan du enkelt bära ut dem på en snygg serveringsbricka som förtjusar dina gäster. Servera dem till din partner, dina vänner eller din familj innan, under eller efter maten - Moscow Mule är drinken som funkar för sommarens alla tillfällen. Vi hoppas att du fick lite sommarfeeling och kanske lite inspiration inför sommarens festligheter. Vill du ha mer inspiration får du gärna kolla in vår inspirationssida fylld av spännande recept och tips.

Vi på Dorre önskar dig en underbar sommar!  

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här