Sugen på något gott i sommarvärmen? Dorre tipsar om tre recept på efterätt med frukt!

3 magiska efterrätter med frukt du inte får missa i sommar!

Är du trött på att äta vanlig rabarberpaj eller jordgubbar med grädde till efterätt och letar efter ett roligare efterrätts-alternativ till sommarens festligheter? Då har vi samlat recepten som du inte får missa här. Nedan hittar du tre alternativ som både är fräscha, goda och lätta att förbereda. Scrolla ner för att hitta din favorit redan idag!

Enkla och fräscha efterrätter med frukt

Vill du slippa stå i köket i timmar för att göra den där jordgubbstårtan eller är du trött på vanlig fruktsallad med glass och grädde? Då finns det alternativ för dig som både är otroligt smaskiga och som är lätta att göra. Testa att göra den virala fruktdippen och placera allt på ett smart snurrfat, laga gino i en vacker ugnsform eller servera citronkräm med diverse frukt i somriga dessertskålar!

Recept på fruktdipp med toblerone

Recept 1. Viral fruktdipp med Toblerone

Ingredienser:

100 gram toblerone
1 dl grädde
50 gram Philadelphiaost

Gör såhär:

  1. Smält toblerone försiktigt under omrörning tillsammans med grädde.
  2. Ställ in i kylen och kyl ner ordentligt.
  3. Vispa grädden som den är med elvisp och vänd sedan ner philadelphiaosten.
  4. Servera med massor av god frukt

Frukt på skärbräda

Recept 2. Gino - vit choklad med frukt i ugn

Ingredienser: 

Vit choklad 
Valfri frukt
Glass (valfritt) 

Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Lägg frukten på en plåt eller ugnsfast form 
  3. Strö över vit choklad över frukten och lägg in i ugnen i cirka fem minuter
  4. Servera som det är eller toppa med valfri glass
Recept på citronkräm

Recept 3. Citronkräm med digestive och färsk frukt

Ingredienser:

Citronkräm (se recept nedan)
Digestivekex
Valfria bär/frukter till topping

Recept på citronkräm:

2,5 dl grädde
100 g färskost
Skal från 1 citron + saften från en hel
50 g florsocker

Gör såhär: 

  1. Blanda ihop ingredienserna till krämen och lägg i en spritspåse. Låt stå i kylen någon timme. 
  2. Krossa digestiven i serveringsskålar och spritsa på citronkrämen. 
  3. Toppa därefter med valfria tillbehör. Vi toppade med blåbär och lime men du kan ta den frukt som finns hemma eller som du gillar mest.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här