Recept på underbart god pinsa - foccacia + pizza!

Focaccia + Pizza = Pinsa! Så lyckas du med maträtten alla pratar om

Vad är pinsa? Om du har missat denna populära maträtt har du nog levt under en sten. Pinsa är nämligen det trendiga receptet alla snackar om just nu! Och inte är väl det så konstigt eftersom det både är enkelt, gott och går att variera i all oändlighet. Men oroa dig inte, om du mot förmodan inte har koll på hetaste snackisen inom den kulinariska världen kommer du få det nu. Här kommer våra topp 3 favoritrecept på den absolut godaste toppingen du kan lägga på denna fantastiska kombination av pizza och focaccia!

Pinsa is the new pizza! Här är 3 pinsa recept du inte får missa

Pinsa är mer än bara en oval pizza. Det är en kreativ och smakrik maträtt som tagit världen med storm. En av de mest karakteristiska egenskaperna hos en pinsa är dess form och speciella deg. Traditionellt sett används en blandning av vetemjöl, sojamjöl och risgryn, vilket ger den en unik textur och smak. Det blir såklart absolut godast om du gör din pinsadeg från grunden, men om du vill göra det riktigt enkelt för dig finns det även färdig pinsabotten att köpa. När det gäller toppings kan du välja och vraka precis som du själv vill. Allt från traditionell pizza topping som mozzarella, tomatsås och prosciutto eller salami, till mer unika och nytänkande smaker. Våra bästa, och kanske lite annorlunda, pinsa toppings får du här - utan tomatsås och helt vegetariska dessutom!

1. Pinsa bianca med krämig burrata & färsk basilika

Du behöver:

Mozzarella
Parmesan
Burrata
Hackade pistagenötter
Krämig balsamico
Färsk basilika

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Riv parmesanost med ett rivjärn & bryt mozzarella i bitar
  3. Sprid ut mozzarella & parmesan jämt över din ovala pinsabotten
  4. In i ugnen i 5-7 minuter, eller tills osten smält & botten har fått en fin färg
  5. Ta ut pinsan & toppa med smarrig burrata, hackade pistagenötter, färsk basilika & ringla över krämig balsamico

Slicea till sist din pinsa enkelt & smidigt med en snygg pizzaskärare.

2. Syrlig pinsa med vispad fetaost, mynta & färska fikon

Du behöver:

2 paket fetaost
Saft från 1 citron
Salt & svartpeppar
Färska fikon
Färsk mynta
Olivolja

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Vispa fetaost med citron, salt & svartpeppar
  3. Skär fikon i runda platta skivor
  4. Pensla din pinsabotten med olivolja
  5. In i ugnen i 5-7 minuter eller tills den fått en fin färg
  6. Toppa med fetaostkräm, fikon & färsk mynta

Slicea till sist din pinsa enkelt & smidigt med en smidig pizzaskärare.

3. Fruktig pinsa med chevré, rödbeta, päron & valnötter

Du behöver:

Chevré
Rödbeta
Päron
Ruccola
Valnötter
Honung

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Skär chevréost & rödbetor i runda skivor
  3. Lägg osten & rödbetorna på din pinsabotten
  4. In i ugnen i 5-7 minuter, eller tills osten smält & botten har fått en fin färg
  5. Toppa din pinsa med skivat päron, ruccola, valnötter & ringla på lite honung

Slicea till sist din pinsa enkelt & smidigt med en praktisk pizzaskärare.

Tips! Så får du till en perfekt fluffig & krispig pinsa & pizzabotten

Är du precis som oss och älskar när din pinsa- och pizzabotten är sådär härligt fluffig och krispig på samma gång? Då bör du investera i ett pizzastål som du lägger in i ugnen medan den värms upp för att sedan placera pizzan, eller pinsan, på när den tillagas. Har du inte hunnit införskaffa pizzastål men är ivrig att testa dessa fantastiska recept nu? Då går det bra att vända en ugnsplåt upp och ner och göra samma sak.

Är du inte riktigt redo att hoppa på focaccia-pizza trenden ännu, men vill få till en riktigt god traditionell pizzadeg? Kolla in vårt recept & hemligheten bakom den perfekta pizzadegen här!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här