Du har väl inte missat trenden med japanska pannkakor? Dessa fluffiga pannkakor, även kallade soufflé pannkakor, är en luftig variant av de klassiska amerikanska pannkakorna. De är höga, mjuka och har en nästan molnliknande konsistens. Perfekt till helgens brunch eller när du vill ha en extra lyxig frukost.
Med det här receptet får du superfluffiga pannkakor som nästan smälter i munnen. Scrolla vidare och läs hur du gör dem hemma - du kommer inte ångra dig!

Så gör du oemotståndligt goda fluffiga pannkakor
Det är faktiskt lika enkelt att göra fluffiga japanska pannkakor hemma som smakar lika bra som de du får på café. Följ bara receptet nedan steg för steg!
Ingredienser:
- 4 ägg
- ½ dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 1 krm salt
- ½ dl strösocker
- Smör eller olja till stekning
Gör såhär:
-
Separera äggulor och äggvitor i varsin bunke. Lägg äggvitorna i frysen i cirka 20 minuter.
-
Vispa ihop äggulor, mjölk och vaniljsocker. Sikta i mjöl, bakpulver och salt genom en finmaskig sil.
-
Vispa de frysta äggvitorna med elvisp till ett fluffigt skum. Tillsätt socker och vispa tills du får en maräng.
-
Vispa försiktigt ner hälften av äggvitorna i smeten och vänd sedan ner resten med en slickepott så att smeten fortfarande har en luftig konsistens.
-
Stek pannkakorna i en stekpanna med lock på låg värme i smör eller olja.
-
Servera med färska bär, mascarpone, citronzest och sirap eller toppa med grädde och chokladsås för en lyxigare variant.
Tips! För extra fluffiga pannkakor, klicka på lite mer pannkakssmet på varje pannkaka när de har tillagats lite.