3 tips - så höjer du mysfaktorn i ditt hem med en bioetanollykta

3 tips - så höjer du mysfaktorn i ditt hem med en bioetanollykta

Vinterhalvåret i Sverige kan både vara kyligt och grått - och under såväl kalla vinternätter som eftermiddagar kan man behöva en extra touch för att hemmet ska kännas som en varm och trevlig plats. Ännu är det en tid kvar tills vårsolen kikar fram runt hörnet, men icke att frukta - vi besitter de bästa tipsen för att stå ut till våren kommer.

Hemligheten bakom ett varmt och ljust hem

Efter en lång arbetsdag vill man inte gärna komma hem till ett kallt och mörkt hem. Och faktum är, att värme och ljus hänger ihop mer än vad man kan tro. Det är nämligen så att oavsett hur varmt du har det i ditt hem, kommer det ändå att kännas kallt så länge det är mörkt. Men hur gör man då för att få den där extra lilla värmen man kan behöva så här års? Jo, det tänker vi tala om.

3 tips: så gör du för att höja mysfaktorn hemma

Hemmets alla rum förtjänar kärlek och omtanke lika mycket som du gör. Dessutom är det faktiskt så att man trivs bättre i ett hem där man har saker som man tycker mycket om, exempelvis inredning. Vi på Dorre satsar mycket på just ljuset i tillvaron, och har ett brett sortiment av diverse vackra ljuslyktor. Tillåt dig själv att inreda vardagen med ljus, både utomhus och inomhus.

Tips 1 - Vackra ljuslyktor får rummen att se större ut

Att dekorera hemmet med vackra ljuslyktor kan ha en stor inverkan på hur rum upplevs. Det finns flera anledningar till att vackra ljuslyktor kan få ett rum att se större ut - det har bland annat med ljusreflektion och optisk illusion att göra.

Eftersom ljusreflektioner från en ljuslykta skapar illusionen av att ett utrymme ser större ut, som när ljuset sprids i rummet, är vårt tips till dig att placera ut ett antal ljuslyktor runt om i hemmet. Ser köket kallt, mörkt och dystert ut när du kommer hem? Ingen fara! Placera ut en ljuslykta så kommer rummet genast att upplevas som större.

Tips 2 - Flera ljuslyktor sprider ett behagligare ljus

Det är inte alltid det räcker att tända ett ljus och kalla det klart. För att du ska kunna njuta av de mörka kvällarna och höja mysfaktorn ordentligt är vårt tips till dig att ha många ljuslyktor i hemmet. Det är nämligen så att flera ljus skapar en romantisk och avslappnande stämning, samtidigt som det är ett dekorativt sätt att lysa upp ett rum på. Fler ljuslyktor sprider tillsammans ett behagligare ljus, vilket kan göra ditt hem både mer inbjudande och mysigt. Vill du att du själv och andra ska trivas i ditt hem året runt? Då föreslår vi att du har många, vackra ljuslyktor omkring dig.

Tips 3 - Placera dina ljuslyktor i olika höjder

Genom att placera dina ljuslyktor på olika höjder i hemmet kan du skapa en mer varierad belysning som ger rummet en mysig känsla. Det positiva med att placera ljuslyktorna på olika höjder i hemmet är att det inte spelar någon större roll hur lyktorna ser ut, utan ljusets reflektion kommer att göra jobbet åt dig. Testa ställa lyktorna på olika hyllor, bord och fönsterbrädor, och upptäck en helt ny känsla av ljus i ditt hem.

Snygg och hållbar bordslykta med bioetanol

Söker du en elegant och hållbar lösning för belysning såväl hemma som på uteplatsen? Då är Dorre Sundby bioetanollykta ett utmärkt val. Med dess moderna design - både i rostfritt stål och svart glas, höga kvalitet och miljövänliga bränslekälla kommer lyktan att skapa en härlig stämning av värme och ljus. Denna stilrena och praktiska lampa kommer garanterat att skapa en atmosfär som passar perfekt för att skapa mysig stämning där hemma.

Köp produkterna online här: Sundby Bioetanollykta svartSundby Bioetanollykta Rostfri.

Så fyller du på och tänder en bioetanollykta

Att fylla på och tända en bioetanollykta är relativt enkelt, men det är viktigt att du gör det på rätt sätt för att undvika olyckor och skador på lampan. Så här gör du för att fylla på och tända din bioetanollykta:

  1.  Se till att lampan är helt avstängd och avsvalnad innan du börjar påfyllningen.
  2. Ta bort brännaren från lyktan och fyll på lyktan med bioetanol. Kom ihåg att aldrig fylla på med bränsle när brännaren fortfarande är varm.
  3. Torka bort spill eller droppar av bioetanol från brännaren eller lyktan innan du sätter tillbaka brännaren på plats.
  4. Tänd lågan och med hjälp av en tändsticka och för lågan till brännaren.
  5. Se till att lyktan är placerad på en platt yta. Undvik att placera föremål som lätt brinner i närheten. Kom ihåg att alltid ha uppsikt över lyktan.

Skötselråd bioetanollykta

För att din bioetanollykta ska leva ett långt liv är det viktigt att sköta den med omtanke. Se till att håll lyktan ren från damm och smuts, rengör brännaren med jämna mellanrum med en trasa, och säkerställ slutligen att du fyller på med bioetanol på rätt sätt. Efter lång och trogen tjänst kommer du behöva byta ut brännaren, men det betyder inte att hela lyktan har gått till spillo. Köp en ny brännare och ersätt den gamla hos oss. Har olyckan varit framme och glaset är sprucket? Vi har också reservglas till din bioetanollykta i här. Genom att följa dessa enkla skötselråd ser du till att din lykta håller formen och fortsätter fungera korrekt och länge.

Köp produkterna online här: Sundby Bioetanollykta ReservglasSundby Bioetanollykta Brännare.

Att använda ljuskällor är mer än en dekorativt. Det är även ett enkelt sätt att skapa en harmoniskt och avslappnad atmosfär i hemmet. Vi hoppas att du tagit med dig några av våra tips - och nu kan förse ditt hem med ljus och värme så det räcker till vinterns resterande mörka och kalla kvällar.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här