Vacker dukning med bestickset i silver

Så gör du för att rengöra bestick & hålla dem fina länge

Har dina vackra skinande bestick fått envisa fläckar och ränder som inte vill gå bort? Då bör du kolla in våra bästa råd nedan för att få fina bestick som håller kvaliteten år efter år. Att ta hand om ditt bestickset på rätt sätt kan göra stor skillnad för hur länge det håller och hur det ser ut över tid. Här kommer därför några enkla skötselråd för att bevara dina besticks utseende och funktion. Kolla även in våra tips nedan för hur du dukar elegant med dina nya skimrande bestick när du vill imponera lite extra på gästerna!

Skötselråd bestick - Skölj alltid av bestick & torka efter användning

Ett enkelt men ack så viktigt knep för att hålla dina gafflar, knivar och skedar skinande rena är att alltid torka av dem efter tvätt. Att lämna besticken våta i diskstället kan orsaka fläckar och rost. Genom att torka av dina bordsbestick direkt efter tvätt med mjuk trasa eller handduk undviker du alltså detta och håller de blanka och fina längre.

Undvik rost på bestick genom att inte lägga de i blöt

Att lägga bestick i blöt kan verka som en enkel och praktisk lösning för att rengöra dem, men faktum är att det är en dålig vana som kan skada dina bestick på längre sikt. Vatten och rengöringsmedel kan nämligen orsaka rost på besticken vilket gör dem sköra och ömtåliga, särskilt om de lämnas blöt under en längre tid. Ju längre tid besticken ligger i blöt, desto större är också risken för fläckar och missfärgningar.

Lifehack! Så rengör du bestick snabbt & smidigt hemma

Men det finns hopp! Självklart finns det andra sätt att rengöra bestick på som gör att de bibehåller sin glans och hållbarhet. Viktigt att ha i åtanke är dock att det krävs olika slags rengöring beroende på vilket material dina bestick har. Våra vackra bestick från Dorre är i rostfritt stål och går alltså att köra i din diskmaskin, men det finns även andra sorters bestickmaterial som exempelvis silverbestick, bestick med träskaft, guldbestick med mera, som kräver andra behandlingar.

Steg för steg guide för fina bestick i rostfritt stål

Även om Dorres bestick klarar av diskmaskinsrengöring så kan det såklart ändå uppstå fläckar. Därför kommer här en perfekt guide för hur du rengör dina bestick från Dorre för att bibehålla dess kvalitet, glans och hållbarhet:

@mydorrehome Ta hand om dina bestick så undviker du rost. För bästa resultat lägg dina bestick i ett vattenbad med en halvliter ättika under en timme. Rengör sedan besticken med en borste. Torka besticken och sen är du klar! 😍🌟 #mydorrehome #home #hacks #lifehack #fyp ♬ Strawberry - Prod. By Rose
  1. Fyll ett vattenbad med en halv liter ättika
  2. Placera dina bestick i vattenbadet & låt de ligga i ungefär en timme
  3. Borsta rent med en skonsam borste
  4. Torka torrt med en mjuk handduk

Då är dina bestick klara!

Dukningsguide! Hur dukar man bestick på rätt sätt?

Nu när dina bestick är glansiga och fina vill du såklart visa upp dem för nära och kära, och vad passar då inte bättre än en härlig middagsbjudning? Men hur gör man för att duka med bestick för att få en sån där elegant och snygg servering? Imponera på gästerna med vår guide nedan!

  1. Knivar placeras alltid till höger om tallriken med skärbladet pekande mot tallriken.
  2. Gafflar läggs alltid till vänster om tallriken med skaftet pekande uppåt.
  3. Den gyllene regeln vid en middag är att man börjar med att använda besticken som är placerade längst ut på sidorna för att sedan arbeta sig inåt. Serveras det därför förrätt läggs dina förrättsbestick utanför besticken för huvudrätten.
  4. Om det serveras soppa placeras soppskeden till höger om tallriken.
  5. Dina dessertbestick lägger du högst upp ovanför tallriken med dessertgaffel vänd åt vänster och dessertsked åt höger.
  6. Se till att besticken är placerade parallellt med varandra och med jämnt avstånd från tallriken för en visuellt balanserad dukning.

Lägg därefter till dekorativa inslag som en blomma eller servettring för att ge en extra touch av elegans till din dukning.

Köp snygga bestick & bestickset från Dorre

Dorre har ett brett utbud av vackra bestickset, så oavsett om du föredrar klassisk eller modern design har vi det du söker. Våra bestickset innehåller allt du behöver för många personer, inklusive gafflar, knivar och skedar. Du kan även köpa till fler bestick styckvis för att komplettera eller utöka din samling. Självklart har vi inte bara vackra matbestick i vårt sortiment, utan i vår butik kan du beställa att från ostbestick, salladsbestick, tapasskedar, och mycket mer.

Dorres bestick ger en elegant dukning för både vardag och fest. När du investerar i våra högkvalitativa bestick kan du vara säker på att de kommer att hålla länge!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här