Nej, se det snöar, nej, se det snöar, det var väl roligt - eller?…Ja, snart är den här vare sig du längtar efter den eller ej! Den efterlängtade - eller kanske lite fruktade snön och juletiden. För många är årets mörkaste dagar fyllda med ljusa tider där både adventsfikor och julklappsutdelning väntar runt hörnet. Dock kan det ibland vara enkelt att det blir lite för mycket av det goda vilket gör att tiden tillslut inte räcker till. Kanske tänker du att nästa år - “när du har lite mer tid”- ja då ska du göra en god hemlagad glögg att bjuda vännerna på. Men så behöver det inte vara! Här nedan hittar du hemligheterna som visar dig att egen glögg inte behöver vara så krångligt att göra som du tror.
Så, scrolla ner och ta del av våra bästa tips och recept på glögg redan idag!
Recept på snabb egengjord glögg:
Ingredienser till en snabb hemgjord glögg:
- 1 pomeransskal
- 2 kanelstänger
- 7 nejlikor
- 2 stjärnanis
- 1 tsk hela kardemummakärnor
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl vatten
- 1 flaska rödvin, 75 cl
- 1 dl konjak
Så här gör du en snabb egengjord glögg att bjuda dina gäster på! Blanda kryddor, socker och vatten i en kastrull och koka upp under lock. Låt glöggen stå och sjuda på svag värme i ungefär 25 minuter, ta sedan åt sidan och låt kallna. Sila av kryddorna och tillsätt rödvin och konjak. Värm försiktigt upp glöggen och servera tillsammans med mandel och russin.
Tips 1: Krångla inte till det med glöggkryddor
Har du inte alla kryddorna hemma som är med i receptet ovan går det precis lika bra att byta ut de mot en påse färdiga glöggkryddor.
Tips 2: Låt aldrig glöggen koka
Se till att glöggen inte kokar om du inte vill att alkoholen ska koka bort. Låt glöggen bara sjuda under lock så blir det perfekt.
Tips 3: Så många grader ska glöggen koka i för att bli perfekt
Värm glöggen försiktigt och låt den inte stormkoka, det räcker med cirka 70 grader.
Tips 4: Glöggen kan serveras både kall och varm
Glögg behöver inte alltid drickas varm. Vit glögg kan serveras kall också, gärna toppad med lite is.
Tips 5: Byt ut tråkiga russin mot nya spännande tillbehör
Att servera torkade tranbär, blåbär eller mullbär i stället för russin är ett enkelt sätt att förnya glöggen!
Tips 6: Så får du till den godaste hemlagade glöggen
Ibland finns det inga genvägar till guldet, vi tycker nämligen att glöggen blir som allra bäst om den hinner stå till sig och dra under något dygn.