Vacker nyårsdukning med goda drinkar

Nyår 2023 - Så lyckas du med en glamorös nyårsdukning & nyårsmeny

Nu tackar vi snart för 2023 och skålar in 2024 med dunder och brak. Nyårsafton är verkligen en av årets festligaste högtider där finporslinet pryder middagsborden och allt från nyårsmat till en vacker nyårsdekoration planeras till punkt och pricka. Även vilken nyårsdukning och nyårsmeny man väljer får ta stor plats på denna härliga tillställning. Men vad är då bäst att servera till förrätt, varmrätt och efterrätt till nyår och hur lyckas man med den mest eleganta och strålande nyårsdukningen? Kolla in våra bästa tips nedan till din ultimata middagsmeny och dukning.

Vacker nyårsdekoration till middagen - Detaljer till nyårsdukningen

En nyårsmiddag är inte som vilken annan måltid som helst, och därför ska inte dukningen vara det heller. Vare sig du vill göra en nyårsdukning i silver eller guld, eller kanske till och med både och så finns det några grejer som piffar till middagsbordet och gör det lilla extra. Låt dig inspireras med våra råd här:

  1. The more the merrier. Tänk på att fylla bordet med porslin, tallrikar, ljus, blommor, glitter och andra dekorationer. Ett nyårsbord som ser kalt och tomt ut är inte att rekommendera. Genom att skapa fyllighet får du en mer lyxig känsla. Dorre har vackra detaljer att pryda ditt bord med. Placera exempelvis vinglas på stilrena glasunderlägg, och ställ med fördel fram ett vackert olja & vinägerset som gästerna kan ringla på sin sallad eller sina tilltugg.

  2. Lägg fram knivar, gafflar och skedar till både förrätt, varmrätt och dessert för en elegant touch på dukningen och använd gärna ett lite finare bestickset till nyårsmiddagen. Dorres förtjusande bestick passar utmärkt till ett festligt middagsparty.

  3. Det lilla extra. Ja, när är inte ett bättre tillfälle att piffa till max än på självaste nyårsafton? Gör exempelvis en vacker servettvikning på nyår och sätt på prydliga servettringar samt dekorera middagsbordet med eleganta ljusstakar i glas med kronljus för en varm och ombonad känsla.

Köp produkterna online här: Classic Bestickset 30 delarGota Glasunderlägg
Olive Olja vinäger setSvea Servettringar Silver 6-pack.

Din ultimata nyårsmeny för 2023 - Förrätt, varmrätt & efterrätt

Förrätt nyår - Lyxig toast skagen

Finns det något godare och mer traditionellt än toast skagen som förrätt på nyår? Tror inte det. Köp hem en riktigt smarrig skagenröra, eller gör din egen med räkor, majonnäs, rödlök med mera, och servera på grillat surdegsbröd med lyxig löjrom samt en liten dillkvist och citronskiva på toppen. Mums!

Varmrätt nyår - Klassisk saftig oxfilé

Vad vore en nyårsafton utan en huvudrätt där oxfilé är inkluderat och lite rödvinssås? Du behöver inte krångla till det i onödan och komma på något revolutionerande att servera som varmrätt när en saftig oxfilé alltid går hem. Behöver du även en vegetarisk varmrätt till nyår? Se då till att också tillaga exempelvis lite portabello och grillost så alla får något att äta. Servera sedan hela kalaset med en riktigt god potatisgratäng.

Efterrätt nyår - Fruktig & enkel pannacotta

Italienarna har många ess i rockärmen när det kommer till mat och pannacotta är såklart en utav dem. Denna dessert är dessutom perfekt eftersom den är superenkel att göra, innehåller få ingredienser, samt står sig i kylen i ett par dagar. Du kan alltså förbereda din pannacotta till nyår redan dagen innan så du slipper stressa på självaste nyårsafton, bra va? De enda ingredienserna som behövs är: Gelatinblad, vispgrädde, strösocker, vaniljsocker, och lite bär eller frukt som topping, och vips så har du din nyårsdessert! 

Bonustips! Se även till att servera lite snacks eller snittar och någon fördrink när middagsgästerna anländer för en komplett middagsbjudning. Klicka här för inspiration till den perfekta charkbrickan att bjuda på innan maten, eller här för vårt absoluta favoritrecept på den godaste fördrinken: Moscow Mule!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här