Hos Dorre hittar du godaste recepten på bål och drinkar till halloween

Halloweendrink 2023 - här är årets läskigaste drinkrecept!

Spindelnät, fakeblod, pumpor som lyser och massor av goda drinkar i spooky seasons anda… Ja, du hörde rätt -  årets läskigaste högtid är här! Äntligen kan vi samlas med våra nära och kära för att fira halloween tillsammans igen och ingen är mer taggad än oss.

Älskar du också allt som har med halloween att göra? Då har du hittat rätt! Nedan har vi samlat de bästa drinkrecepten för din halloweenfest oavsett om du ska slå på stort eller bara fira halloween med några få. Scrolla ner för att ta del av recept på halloweenbål till den stora festen, halloweendrink till barnen och såklart filmerna du bara inte får missa! 

Drinkar till Halloween - här är Dorres bästa recept! 

Blanda godaste drinken till Halloween - recept på Spooky Spice

Halloweendrink - Spooky spice

Ingredienser: 

6 cl aperol
5 cl päronjuice
kanel efter tycke
mousserande vin 
apelsin, socker och kanel till dekoration

Så gör du:
1. Börja med dekorationen! Dra en apelsinklyfta runt kanten av glaset, doppa sedan glaset i en blandning av kanel och socker.
2. Blanda sedan i aperol, päronjuice och kanel i glaset och fyll på med is.
3. Toppa sedan glaset med bubbel tills det är fullt.

Drunk witch - läskigt god bål till halloweenfest

Halloweenbål för 20 personer - Drunk witch

Ingredienser: 

4 liter tranbärsjuice
3 dl ananasjuice
2 dl koncentrerad lemonad
2 liter ginger ale (kan bytas ut mot lemon-lime soda) 
1 liter vodka
Is och bär till servering
plasthandskar + vatten

Så gör du:
1. Börja även här med dekorationen! Fyll en plasthandske med vatten och lägg i frysen några timmar. När isen frusit till is är det bara att ta ut den ur handsken och placera i bålen.
2. Själva bålen i sig är sedan busenkel! Blanda i alla ingredienser och rör runt ordentligt - sedan är det klart!
3. Lägg i isskulpturerna precis innan gäster kommer för extra effekt. 

Tips! Innan du börjar kan det vara bra att placera din bålskål där den ska stå under helgen då det kan vara tungt att flytta den när den är full.

Alkoholfri bål för barn till halloween

Alkoholfri halloweendrink till barn - busenkel bål för 10 personer

Ingredienser

½ liter fläderdryck
2 liter sprite
ca 1 dl limejuice
grön karamellfärg efter tycke

Så gör du: 

Blanda alla ingredienser i en skål och toppa med grön karamellfärg för extra effekt. Tips! Även här kan effekten av ishänder i bålen verkligen imponera på dina små spöken.

Psst! Vill du ha tips på tilltuggen som kommer göra succé på din halloweenfest? Läs mer här om våra 4 spooky tips på enkla snacks till halloween 2023!

Dorre tipsar om läskiga skräckfilmer att se i höst

5 skräckfilmer du inte får missa under halloween

Älskar du när det kittlar i magen och skriket känns som om de är uppe i halsgropen? Då har vi filmerna för dig. Här är de bästa tipsen på skräckfilmer du måste titta på under halloween! 

 1. The exorcist
  En ung flicka blir besatt av en mystisk varelse och hennes mor söker hjälp från två präster för att rädda sin dotter. 

 2. Alla helgons blodiga natt
  Femton år efter att ha mördat sin syster på halloweenkvällen 1963 flyr Michael Myers från ett mentalsjukhus och återvänder till den lilla staden Haddonfield, Illinois, för att mörda igen.

 3. The Conjuring
  De paranormala utredarna Ed och Lorraine Warren jobbar med att hjälpa en familj som terroriseras av en mörk närvaro i sin bondgård.

 4. Shutter Island
  Två amerikanska federala poliser skickas till ett mentalsjukhus på en avlägsen ö för att undersöka försvinnandet av en patient. Men ju längre tiden går avslöjar den ena polisen en chockerande sanning om platsen.

 5. The shining
  En familj beger sig till ett avlägset hotell där en ondskefull närvaro påverkar fadern till att bli våldsam. Detta sker medan hans son ser skrämmande tecken från både det förflutna och framtiden.

Gillar du inte läskiga filmer? Dorre tipsar om mysiga filmer till Halloween

4 tips på mysiga Tim Burton halloweenfilmer

Är du inte ett fan av skräckfilmer men vill ändå mysa ner dig i soffan med en film i sann halloween-anda? Misströsta ej! Slå på någon av Tim Burtons mysiga och animerade filmer med stop motion teknik och låt halloweenkänslan smyga sig på i spöklik fart. 

 1. Corpse Bride
  När den blyga brudgummen Victor oavsiktligt övar sina bröllopslöften i närvaro av en avliden ung kvinna, stiger hon upp från graven och antar att han har gift sig med henne.
 2. Frankenweenie
  När en pojkes älskade hund plötsligt går bort försöker han återuppliva djuret genom ett kraftfullt vetenskapligt experiment.
 3. The nightmare before christmas
  Jack Skellington, kungen av Halloweenstaden, upptäcker Julstaden, men hans försök att föra julen till sitt hem orsakar förvirring och kaos i båda städerna.
 4. Coraline
  En liten flicka hittar en dold dörr i sitt hus och upplever magiskt att hennes drömliv blir verklighet, men inser inte de fasor som hennes 'drömliv' har gömt för henne.

Halloween infaller alltid den 31 oktober

Halloween 2023 - här är allt du behöver veta inför årets läskigaste högtid

När är Halloween 2023?

Var och en är såklart välkommen att fira halloween på det datum som passar bäst för en själv, men det ursprungliga datumet är den 31 oktober. 

När firar man Halloween?

I USA håller man hårt på att halloween alltid firas på ett speciellt datum, nämligen den 31 oktober, oavsett vilken veckodag det infaller på. I Sverige kan dock halloween enkelt förväxlas med Alla Helgons Dag vilket är en gammal svensk högtid som firas veckan efter. 

Vilken dag är Halloween?

I år infaller halloween (31 oktober) på tisdag. 

Vad kan man vara på Halloween?

Funderar du på vad du ska klä ut dig till på halloween? Inga problem, här kommer exempel på några utklädnader som aldrig slår fel. 

 • Häxa
 • Spöke
 • Dödskalle
 • Tvillingarna från filmen “the shining”
 • Ond karaktär från Disney
 • Mumie
 • Pumpa
 • Pennywise från filmen IT
 • Scream 

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här