Ha en date night och laga pizza som en mysig höstaktivitet

7 tips på inspirerande höstaktiviteter när det är dåligt väder

Hösten är en magisk tid då löven övergår i färgsprakande nyanser och vi får klä oss i mysiga stickade tröjor när temperaturen sjunker. Även om vi är lyckligt lottade att bo i ett land där man får uppleva alla fantastiska årstider vet vi också att det kan tära lite på humöret de dagar det är grått och regnigt. Men oroa dig inte! I stället för att låta regnet och kylan ta över dessa dagar ska vi omfamna den mysiga stämningen och skapa oförglömliga stunder hemma. Här kommer våra bästa tips på mysiga höstaktiviteter och saker att göra när det är dåligt väder med antingen familj, vänner, partner, eller när du vill lyxa till det för dig själv!

Romantisera ditt liv med mysiga saker att göra på hösten

Ja, det finns nog ingen bättre årstid att romantisera ditt liv på än under hösten. Hösten och dåligt väder behöver inte vara trist, utan det är en perfekt tid att öva på att se det positiva i det lilla i vardagen. Men vad kan man göra på hösten när det knappt går att ta ett steg utanför dörren och regnet öser ner? Här kommer lite skjuts på vägen och inspiration till hur du kan lyxa till det och romantisera hösten i år:

1. Mysig frukost på sängen med en lyxig frukostbricka 

Har du sett på väderprognosen att det ska vara grått och regnigt imorgon? Varför inte överraska dig själv eller någon du tycker om med en mysig frukost på sängen? Förbered en frukostbricka full av läckra bakverk, croissanter, färsk frukt, yoghurt och häll upp nybryggt kaffe eller te i vackra muggar. Ta med en tidning, en bra bok, eller sätt på din favorit TV-serie och njut av en långsam start på dagen. Detta är en underbar aktivitet för att varva ner och fylla på med energi inför resten av dagen.

Tips! Vill du lyxa till din frukost på sängen ytterligare? Då är ett praktiskt brickbord det ultimata tillskottet! Eftersom denna smarta bricka kommer med upphöjda ben kan du ligga skönt i sängen eller soffan och njuta av frukosten utan krångel.

2. Bjud in vännerna till drinkkväll & blanda goda drinkar & cocktails

Om du är sugen på att utforska nya smaker är en drinkkväll med vännerna precis det du behöver! Att blanda drinkar hemma är minst lika trevligt som att ta en drink på stan, men kanske dubbelt så trevligt och hälften så billigt. Samla dina favoritdrinkrecept, leta efter spännande nya kombinationer, eller varför inte dela in er i olika lag där varje par eller grupp får överraska med en egen drink? Fyll ditt kök med färgglada ingredienser, dekorativt iskross och snygga drinkglas och skapa din alldeles egna hemmabar. Ni kan även göra en liten utmaning genom att sätta ett tema på era drinkar, exempelvis höstcocktail, drinkar från ett speciellt land, eller kanske en specifik färg. Njut av resultatet medan ni leker roliga lekar eller catcha upp om allt som händer i livet.

Tips! Läs våra bästa knep för hur du blir en mästare på att blanda drinkar med en shaker här.

3. Anordna vinprovning, ölprovning eller champagneprovning hemma

Är du ingen drinkfantast, men ändå vill göra en rolig aktivitet med kompisgänget så är vinprovning, ölprovning eller champagneprovning hemma den ultimata tillställningen. Be alla ta med sin favoritdryck, eller kanske kolla upp några helt nya smaker att testa. Pricken över i:et är ju också att bjuda på lite god och enkel plockmat, eller en smarrig ost- och charkbricka att avnjuta tillsammans med vinet, ölen eller bubblet. Utforska olika smaker, notera dofter och dela era intryck med varandra. Detta är en perfekt aktivitet för att sätta guldkant på en grå höstdag!

Tips! Kolla in den ultimata guiden för hur du får till en riktigt lyckad vinprovning hemma här!

4. Ta hand om dig själv i ett eget hemmaspa med vackra ljusstakar

När regnet smattrar mot fönstret och du längtar efter något elegant och avkopplande kan du ordna ett eget hemmaspa för dig själv, eller med en kompis eller partner. Fyll badrummet och hemmet med snygga ljusstakar och avkopplande musik och passa på att slappna av. Skäm bort dig själv med allt ifrån återfuktande ansiktsmask och rengörande skrubb, till fluffigt badskum eller en härlig duschtvål. Släpp de negativa tankarna kring gråa dagar och se det i stället som ett perfekt tillfälle att bli ompysslad och fokusera på ditt välbefinnande.

Tips! Här hittar du inspiration för hur du höjer mysfaktorn i ditt hem.

5. Ha date night & laga mat på ett nytt recept

Om det är något vi ska bli bra på i höst så är det att laga mat! Varför inte ta tillfället i akt och testa på lite nya recept eller ta dig an lite mer tidskrävande matlagning om vädret ändå inte tillåter utomhusaktiviteter? Här avslöjar vi exempelvis hemligheten bakom en perfekt hemlagad pizzadeg, eller varför inte prova på en trendig pinsa? Om pizza inte riktigt är din grej kan du i stället kolla in vårt tips på hur du alltid lyckas med en riktigt god smashed burger här, eller kanske ta dig an att skapa smarrig hemmagjord pasta? Det är den ultimata höstaktiviteten att göra tillsammans med familjen, eller på en date night med någon du tycker om.

Tips! Dorre har allt du kan tänkas behöva till din matlagning. Kolla in vårt sortiment av köksredskap här och låt inspirationen flöda!

6. Så här gör du filmkvällen mer speciell

När regnet öser ner utanför är det inte konstigt att man bara vill kura upp sig i soffan framför en film. Men för att det inte ska bli som vilken regnig dag som helst framför TV:n vill vi tipsa om hur du lyxar till det och skapar en mysigare atmosfär. Gör din filmkväll mer speciell genom att samla ihop alla kuddar, täcken och filtar du äger och placera på golvet framför TV:n. För att göra det ännu mer bekvämt kan du även lägga en madrass under så du får ett mjukt och skönt underlag. Tänd ljuslyktor, poppa popcornen, ställ fram dina favoritsnacks och slå på en höstig film, eller kanske en klassiker som du alltid velat se. När vädret är dåligt kan en filmkväll verkligen vara den perfekta aktiviteten!

Tips! Kolla in våra vackra batteridrivna ledljus här som garanterat höjer mysstämningen i höst och vinter, men samtidigt gör att du inte behöver oroa dig för brandrisken.

7. Dåligt väder är perfekt för att rensa & organisera hemma

Även om nyår kanske är den riktiga nystarten på papperet så innebär hösten också en fantastisk möjlighet till att ta nya tag. När du är instängd på grund av dåligt väder är det därför ett perfekt tillfälle att ta itu med hemmet och organisera. Skapa en plan för att gå igenom rum för rum och rensa ut det du inte längre behöver. Sätt på en bra spellista, podd eller ljudbok och skapa praktiska lösningar med allt ifrån smart köksförvaring, snygga tidningsställ, korgar, brödskrin, krokar, lådor och burkar och ge ditt hem en ny känsla av harmoni och ordning. Genom att organisera hemma kan du också skapa mer utrymme för andra mysiga aktiviteter och njuta av en ren och välkomnande miljö. Att organisera och sortera har blivit riktigt trendigt på senaste tiden, så nu finns det dessutom inspiration i överflöd att hämta!

Vill du ha mer inspiration till hur du kan organisera i hemmet? Kolla in våra bästa tips och trix för att organisera hemma

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här