Söker du recept på en enkel tårta till midsommar? Dorre tipsar om midsommartårta med jordgubbar!

Midsommartårta - baka med tårtform i silikon

Det är snart dags för midsommar och vad passar då bättre än att bjuda dina gäster på en egenbakad jordgubbstårta för att fira sommaren? Vi har både recepten och bakformarna du behöver för att lyckas med midsommartårtan! Här tipsar vi om varför du ska baka tårta i silikonform och det perfekta receptet på en jordgubbstårta till midsommar! 

Använd en smidig silikonform när du bakar tårtbottnar till din sommartårta

4 fördelar med en tårtform i silikon

Att baka en tårta från grunden och få till bra tårtbottnar kan kännas knepigt och som ett stort projekt, men med rätt redskap behöver det inte vara svårt! Hos Dorre hittar du alla baktillbehör och bakformar du kan tänkas behöva för att lyckas med sommarens tårtbak!

En rund silikonform är perfekt att baka tårtbottnar i av flera anledningar och gör jobbet enklare för dig, både före och efter bakningen. Fortsätt läsa för att ta del av varför en silikonform för tårta kommer bli ditt bästa verktyg!

Fördel 1. Silikonformar klarar av höga temperaturer upp till cirka 230°C och passar därför perfekt för gräddning av tårtbottnar i ugnen.

Fördel 2. Tårtformar i silikon är mjuka och flexibla och därför enkla att använda. Det gör att det går enkelt att ta ur din tårtbotten ur formen när den är klar utan att den går sönder.

Fördel 3. När du bakar tårta i silikonform slipper du smöra och bröa formen utan silikonets yta gör att kakan enkelt släpper från kanterna.

Fördel 4. En tårtform i silikon är enkel att rengöra efter användning och kan smidigt diskas i diskmaskinen.

Recept på en enkel tårta med jordgubbar till midsommar

Recept på jordgubbstårta till midsommar

Vill du imponera på dina gäster och bjuda på en egengjord somrig jordgubbstårta på midsommarfesten? Här är det perfekta receptet på en enkel och god midsommartårta!

Enkel midsommartårta recept

Det här behöver du:

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Marsankräm
5 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar 

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke och sikta ner i äggblandningen. Blanda försiktigt smeten med en slickepott.
  4. Häll smeten i en rund silikonform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 
  5. Låt kakan svalna när den är klar och dela sedan tårtbotten i tre delar. 
  6. Bred ut marsankrämen på de två bottnar som ska ligga nederst och lägg ihop delarna ovanpå varandra. 
  7. Vispa grädde med elvisp och bred sedan ut ett lager över hela tårtan.
  8. Dela jordgubbarna i två delar och dekorera tårtan.

Vill du har fler tips på somriga desserter? Här hittar du recept på två enkla efterrätter med jordgubbar till sommarens festligheter!

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här