Tips! Så får du till ett mysigt glöggmingel utomhus till advent

Tips! Så får du till ett mysigt glöggmingel utomhus till advent

I takt med att vintern närmar sig och temperaturen sjunker finns det få saker som kan lyfta humöret som ett välplanerat adventsmingel. För att verkligen fånga vinterkänslan ordentligt är något som höjer stämningen lite extra att arrangera ett glöggmingel utomhus. Detta är självklart också en perfekt idé om du inte får plats med alla som du vill bjuda inomhus. För att hjälpa dig lyckas med det perfekta adventsminglet har vi samlat våra bästa tips med inspiration till hur du skapar en minnesvärd upplevelse för dig och dina gäster. Kolla in vår guide nedan!

Pynta med ljuslyktor, ljusslingor & filtar för ett ombonat glöggmys

Steg ett är såklart att välja en lämplig plats till ditt glöggmingel. En trädgård eller terrass kan vara perfekt för att skapa en mysig vinteratmosfär. Det kan även vara fördelaktigt att välja ett ställe där det finns möjlighet att pynta med mycket dekorationer. Placera kandelaber, ljusstakar och ljuslyktor på borden och på marken, samt vinterbelysning och ljusslingor i träd och buskar för att skapa en mysig miljö. Eller varför inte ordna med en eldplats eller göra egengjorda snölyktor som värmer upp atmosfären? Självklart är även bioetanollyktor ett utmärkt val för att få till en högre mysfaktor. Många filtar och plädar på bänkar och stolar är en trevlig detalj som håller gästerna varma och ger en ombonad känsla.

Dekorera med vackra och mysiga ljuslyktor under ditt glöggmingel utomhus

Recept på egen glögg: Låt glöggen stå i centrum på ditt adventsmingel

Glöggen är såklart hedersgästen på evenemanget. Vårt tips är att erbjuda ett urval av traditionella och moderna varianter för att tillgodose olika smaker. Eller varför inte överraska dina gäster med en egen glögg, glubbel, eller några unika smakkombinationer som kan öppna upp för att hitta nya favoriter? Här kan du ta del av våra 3 absoluta favoritrecept på hemmagjord glögg, glöm inte heller att spana in 6 glöggtips du bara inte får missa! För att hålla drycken (och dina gäster) varm kan det dessutom vara en bra idé att servera drycken i en glöggvärmare med värmeljus. Till de gäster som inte dricker glögg kan det även vara trevligt att erbjuda alternativa varma drycker såsom varm choklad eller juliga teer.

Hos Dorre kan du köpa en vacker glöggkanna med värmare, samt hitta söta glöggset i koppar så ni även har något att dricka ur på din glöggfest!

Bjud på hemmagjord glögg till när du ska ordna glöggmingel utomhus

Höj julstämningen med smarrigt glöggmingel tilltugg

Vad vore ett mingel utan smarriga snittar och tilltugg? Inget sätter igång julstämningen bättre än juliga dofter och smaker på ditt glöggmys. För att göra din tillställning oförglömlig är läcker mingelmat som kompletterar den fantastiska smaken av glöggen ett måste. Allt ifrån kex, pepparkakor med ädelost, ostbrickor och aptitretande vintergodisar är gott till glöggmingel. Men vill du ta det till nästa nivå och ha snittar till glöggminglet rekommenderar vi att du spanar in våra 4 lyxiga recept på smarrigt plock till glöggmingel som garanterat kommer skapa magi på din glöggfest. Om du vill ha ännu mer glöggmingel-recept hittar du även 4 enkla adventsmingel tilltugg här!

Höj julstämningen under glöggmingel utomhus med goda tilltugg

Informera om kläder för väder i din glöggmingel inbjudan

Som vi alla vet kan Sveriges väder vara lite ostabilt i december, så se till att vara förberedd för eventuella värdeförändringar. Det kan exempelvis vara bra att hitta ett ställe under tak, eller investera i ett partytält för att säkerställa att ditt evenemang inte måste ställas in på grund av snö eller regn. Om det är riktigt kallt kan det även vara en bra idé att ha värmeelement, värmelampor, värmefläktar eller en tänd brasa. Men påminn även gästerna i din glöggmingel inbjudan att tänka på att klä sig i många lager varma kläder för att kunna njuta och slappna av på tillställningen.

Vill du ha mer inspiration? Läs alla artiklar här